ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Може ли Локо да спечели Купата точно 15 години след титлата?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 12.04.2019Коментари (32)6875
© Plovdiv24.bg
В рамките на 12 дни Локомотив Пловдив и Септември ще се изправят един срещу друг на три пъти. Най- скорошният от тези двубои - този от група Б на долната осмица изглежда като генерална репетиция преди полуфиналите в турнира за Купата на България, където вероятно ще са концентрирани по-голямата част от силите и на единия и на другия тим.

Последната среща между тези съперници завърши щастливо за столичани - успех с 2:0 на стадиона в парк "Лаута" благодарение на попадения на Асен Чандъров и Борис Галчев, но от там насетне Локомотив се задвижи с пълна сила напред. Бе допуснато поражение от Етър с 0:2, но след него отборът се намира в серия от пет срещи без поражение. Бруно Акрапович и компания постигнаха три поредни успеха, последвани от две равенства.

Реализираните попадения бяха 13, а допуснатите 4. За пръв път от началото на кампанията пък "черно- белите" са и в серия от 5 мача, в които неизменно успяват да се разпишат. В последния шампионатен двубои - равенството 1:1 със Славия, Акрапович направи девет промени в стартовата единайсеторка и не скри задоволството си от показаното от неговите футболисти и дълбочината в състава с която разполага.

Локомотив е лидер в своята група и едно от първите две места изглежда гарантирано. Именно тези факти вдъхват увереност на "смърфовете" за срещите от тук до края на сезона, както в Първа лига, така и за Купата. Амбициите на треньорския щаб и ръководството остават немалки, както в по-краткосрочен, така и в по- дългосрочен план.

"Искам да победим и в трите мача срещу Септември. Имаме шанс да стигнем до финала за Купата. Нямам място за сметки. Не искам рискована игра, искам умен и качествен футбол от моя отбор", коментира Акрапович.

"Знаете моят отговор какъв ще е. Целта е да спечелим Купата и да се класираме на седмо място… ако спечелим Купата в 15 годишнината от шампионската титла", каза шефът на Локомотив Христо Крушарски.

В Септември ситуацията е малко по-различна, а емоциите са на обратния полюс в сравнение с тези в пловдивския Локомотив. Последният успех на воденият от Христо Арангелов и Мариян Христов отбор дойде на 20ти февруари - именно срещу "смърфовете".

В следващите шест мача столичани записаха 3 равенства и три поражения при голова разлика 4 на 15, но и достигнаха до полуфиналите в турнира за Купата на България отстранявайки втородивизионния Струмска слава, което бе светъл лъч в сезона на отбора до момента. В група Б на втората осмица отборът остава на предпоследната трета позиция само с точка пред четвъртия Дунав.

Поглеждайки към сблъсъците с Локомотив в Първа лига до момента Септември има добри показатели- 3 победи, две равенства и 3 поражения в досегашните 8 мача, пише "Гонг". В София, където ще се изиграе и следващата среща тимът е постигнал един успех, два двубоя са завършили наравно, а веднъж Локомотив е отпътувал с трите точки. И въпреки неблагоприятната ситуация в отбора остават оптимистично настроени за позитивен завършек на сезона, като приемат участието и в Първа лига и за Купата като допълнителна възможност за младите футболисти да се доказват.

"Нашите мачове за купата са за момчетата. Те си ги заслужиха и ще ги изиграят. Повече мачове е по- добре за момчетата", коментира Мариян Христов.

"Преди мача винаги казваме, че може иначе няма да излезем на терена, всичко може да стане, те са фаворити, ние бяхме най-желани от всеки, ние пък искахме един от трите да ни се падне и ни се падна".

Септември София приема Локомотив Пловдив в двубой от 29-ия кръг на Първа лига (втора осмица, група Б) в петъчната вечер от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Столичани са трети в групата с актив от 23 точки, а "смърфовете" са първи с 37.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Пловдивският любимец
премахни филтъра

-3
 
 
Сакън, не пишете такива работи...индинците с кривите кратуни, няма да могат да го преживеят. Те още сънуват кошмари от 2004 сега и това :))))Естественно, че имаме абсолютно всчики шансове, да вдигем купата на България и то по честен начи, не както го направиха индианците, след като големия им брат им подари купа. Локомотив е много силен отбор и ЦСКА ще го усети на финала.
+1
 
 
Абсурд! С малко повече спортен шанс, ако успее да надлъже ЦСКА, Ботев ще играе на финал със Септември
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: