ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Талантливата Вики Радева влезе в историята на родния шахмат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 05.03.2019Коментари (3)2754
Виктория Радева от СКШ Марица (Пловдив) за втора поредна година стана републиканска шампионка по шахмат за жени. Първенството се проведе в китното село Чавдар при много добри условия и безупречно съдийство на главния съдия Ружка Генова. Участваха 8 състезателки, като се игра кръгова система.

Виктория Радева завърши на първо място с актив от 5 точки. След нея остана Адриана Николова /Марица изток/ с 4,5 т, а трета завърши Белослава Кръстева от Левски.

Това е втора поредна титла при жените за ученичката от Търговската гимназия в Пловдив, като Радева става най-младата републиканска шампионка за жени на България, спечелила 2 пъти титлата ненавършила още 18 години. Вики доказа отново, че след Антоанета Стефанова тя е най-добрата българска шахматистка.

Огромно значение за успеха на пловдивския талант има и нейният треньор от Габрово Йордан Иванов, с когото Вики работи от няколко месеца. Радева изигра целия турнир доста концентрирано и показа много добри тактически и технически умения. Като републиканска шампионка за жени на България пловдивчанката придоби правото да представлява страната ни на Европейското индивидуално първенство за жени, което ще се проведе от 10 до 23 април в Турция.

Преди това Радева ще участва и на Репбуликанското първенство за девойки до 18 години в Асеновград от 31 март до 6 април.
Още по темата: общо новини по темата: 95
24.09.2021
24.09.2021
02.07.2021
14.03.2021
19.02.2021
26.01.2021
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rumbata123
премахни филтъра

0
 
 
Честита поредна титла! Наистина-малко са спортистите и в други видове спорт, ненавършили още пълнолетие, да са шампиони съответно при мъже или жени! А ние, българите ,държавата ни се нуждае точно от такива млади хора, които могат! И на мен ми писна да чета само за джендъри, пе**ли, пишман екозащитници и пишман футболни президенти/мутри/.Трябва да има повече такива хубави позитивни новини. Всеки път и аз се радвам за успехите на това момиче, ако не се лъжа-тя дори игра и с Чико шах.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: