ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината в Пловдив купи реституираната част от площад "Централен" за рекордните 2100 лева за квадратен метър
Автор: Васил Динев 14:10 / 27.01.2019Коментари (7)15558
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив откупи реституираната част от  площад "Централен". Това се случи, след като Общинският съвет одобри да се платят по 2100 лева на квадратен метър на 34-ма наследници на земята, при продължилия  цял  час дебат за прословутия частен терен , както Plovdiv24.bg  ви информира . Така собствениците ще си поделят сумата от 600 хиляди лева. А общината ще може да продължи ремонта на площада в сърцето на културната столица на Европа.

Площта от 286 квадратни метра се намира до Централната поща в Пловдив. Заради спор между реститути и Общината, градът стана столица на културата с разкопан площад, тъй като ремонтът не може да бъде завършен. По тази причина общинските съветници гласуваха за малкия терен да се плати крупна сума пари.

"Не може община Пловдив да не придобие и да не притежава част от площада на града си", каза Дани Каназирева  - общински съветник от "Съюз за Пловдив".

Отчуждаването на имотите ще даде зелена светлина на ремонтите на централния площад, които се бавят заради процедурите за придобиване на собственост.

"Общинските съветници взеха решение да бъде закупен теренът на стойност 600 000 лева платими в две бюджетни години. Решението все още не е влязло в сила. След влизането му в сила ще се предприемат действия за изпълнението му", заяви Мирослава Сукарева - директор на Дирекция "Общинска собственост" в Община Пловдив.

Градската управа вече крои планове за различни проекти и облагородяване зоната в тази част на центъра.

"Имаме и там разрешаване на ситуацията с това. В бюджета ще бъдат заложени 100 хил. лева, които вече са за проектиране на техническия работен проект на Форум-изток и Форум-юг като това ще бъде последният етап от централната градска част", каза Иван Тотев - кмет на Пловдив.

Според част от общинските съветници в Пловдив, откупуването на спорния терен до Централна поща е трябвало да бъде решен преди градът да поеме домакинството на европейска столица на културата.

"Това трябваше да се случи много отдавна. Не сега, когато площадът е разкопан ние да мислим как да придобием и дали ще придобием, и дали някой ще си позволи или не да извива ръцете на общината", заяви Дани Каназирева  - общински съветник от "Съюз за Пловдив".

В крайна сметка предложената цена за купуването на частния имот е приета и скоро металните прегради на частния имот ще бъдат премахнати, а площадът на Пловдив – ремонтиран.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.01.2019 г.
-1
 
 
1000 eвро квадрат е рекордно?! Те панелките вече вървят по толкова
Aнонимен
на 27.01.2019 г.
0
 
 
Какво стана с делото ? Нали съда присъди в полза на общината ?
Aнонимен
на 27.01.2019 г.
-1
 
 
Еми браво на хората, малко са взели. Аз за това място щях да искам поне 6000лв за квадрат, я вижте строителните фирми как лапат за някви смешни сгради и карат новите коли, прецакали са се тези там, не е трябвало да го продават
0
 
 
Браво, тия го купиха много евтино. Варненските общинари купиха имота на Гергов(сега Пеевски) за над 10000 лева на квадратен метър.
Aнонимен
на 27.01.2019 г.
-2
 
 
Да ви е честита земята
-2
 
 
същинското забавяне на ремонта на площада идва заради козарката анка :) .... само че до сега не видяхме някой журналист да се наеме да разследва кой седи зад тази циганка :) ..... не ми се вярва да няма някаква нишка ..... има издадени пълномощни ..... има платени пари на адвокати .... има движение на жалби и те са подадени не от анка ..... как никой не се нае да разследва тази история която вони до някоя партийна централа :) ..... един хинт мога да ви дам ..... вижте кои се разцъркаха че площада не е готов за откриването за да разберете от къде идва идеята анка :)
-1
 
 
За радост на някой поплювковци пречката да ИМ ремонтират любимия площад ,падна.Сега май разбраха що кмета не им е оправил площада преди 12 януари.Тези 34 наследници на близо 300 кв.м хич не им е дремело за проекти и ЕСК.Парата им е била по важна.Ако не им платиш да ги разкараш си виновен...ако им платиш набързо да ги разкараш..им пълниш гушата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: