ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (21)
10 милиона долара влизат в Пловдив от световното по гребане
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 31.07.2018Коментари (20)13437
©
За първи път Пловдив ще домакинства световно първенство по гребане за мъже и жени от 9 до 16 септември на гребаната база. Последни приготовления текат за състезанието от най-висок ранг, за което до момента участие са заявили 1200 състезатели, като това са само половината от очакваните. В момента каналът се подготвя за гребането, след като преди дни завърши световното по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години.

Пловдив чака това домакинство от 18 години, когато за първи път кандидатства за провеждането му.

Инспекцията с членове на ФИСА, организационния комитет и община Пловдив в последните няколко дни изглажда и най-малките подробности по провеждането на първенството.

Според Камерън Алън от ФИСА, въпреки че вторият гребен канал не е изграден, световното първенство ще бъде успешно. На това се надяват и Светла Оцетова, и Иван Попов, които разкриха и някои тайни, които за първи път ще се случат на това световно – експериментално намаляване на състезателните коридори от 12,5 на 12 метра. Това ще стане само за една тренировка, за да се вземе мнението на едни от най-добрите в гребането – Австралия и Нова Зеландия, чиято обективна оценка е важна за организирането на първенства на различни места, където няма възможност за по- голяма широчина на коридорите.

За първи път ще се използва и така нареченото автоматично стартово устройство, с чиято помощ всички лодки се захващат и стоят на една линия. Финалната линия пък ще представлява линия от въздушни мехурчета, с което състезателите по-лесно ще се ориентират, че са финиширали.

Участие на това световно първенство ще вземат и парасъстезатели. България ще се включи с 4 лодки.

"Натрупахме доста опит от организацията на първенствата до тук. Участие ще вземат едни от най-добрите в света – световни и олимпийски шампиони, които не се виждат всеки ден“, заяви Иван Попов от организационния комитет.

"Очакванията са около 10 милиона долара приходи да влязат в икономиката на града домакин при провеждането на подобно първенство“, сподели заместник-кметът Георги Титюков. "Получихме много добри отзиви от проведеното световно по кану-каяк“, допълни той и уточни, че това е добра реклама за Пловдив, тъй като няколко световни телевизии и БНТ ще предават първенството на живо. Специален дрон ще снима и ще дава директна картина от високо, осигурен е и лайв стрийм  за фейсбук потребителите.

След провеждането на световното първенство ще бъде организиран конгрес на ФИСА, на който се очаква да бъдат препотвърдени и да бъдат избрани нови членове. Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 18,30 часа на Античния театър.
Още по темата: общо новини по темата: 40
11.02.2019
01.10.2018
17.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
14.09.2018
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на canon1s1s
премахни филтъра

0
 
 
Това Световно се провеждаше при закрити врати....около гребния канал беше като военна зана .....навсякъде заграждения...гледаха го само отборите участници..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
Юношите на Локо с победа и равен на "Лаута"
УЕФА разследва "уговорен" мач в България, очакваме решенията
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: