ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стивън пак вкара като резерва, но Камбуров и компания огорчиха Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 14.04.2018Коментари (60)17936
Стивън Петков вкара 10-ия си гол като резерва в Ботев
Ботев (Пд) загуби с 2:3 като гост на Берое в дербито на Тракия от 29-ия кръг на Първа лига, което се игра в Стара Загора. Мачът бе изгледан от националния селекционер Петър Хубчев, който е бил треньор и на двата отбора. Димитър Пиргов (43) си отбеляза автогол, а Мартин Камбуров (59-дузпа) и Борислав Цонев (89) вкараха другите попадения за Берое. Головете за Ботев пък бяха дело на Стивън Петков (50) и автогол на Бандаловски.

Така "канарчетата" останаха на 5-ото място във временното класиране, но с актив от 45 точки, но вече на цели 9 от третия Берое.

Първото по-опасно положение пред една от двете врати дойде чак в 32-ата минута. Дуде Ндонгала получи топката на ъгъла на пеналта и стреля по диагонала, но вратарят на Берое Перниш се разтегна и изби в корнер.

Пет минути по-късно Ботев имаше още една идеална възможност за гол. Лъчезар Балтанов открадна топката, напредна и изведе Жоао Пауло на стрелкова позиция в пеналта. Бразилецът шутира, но Матеус Леони отклони топката в корнер.

Така се стигна до 43-ата минута, когато Берое откри резултата при първата създадена опасност пред Иван Чворович. Атаката тръгна от Мартин Райнов, който намери Леони, а той продължи за Педро Еуженио в пеналта. Португалецът стреля с левия крак, топката рикошира в крака на Димитър Пиргов и влетя в мрежата за 1:0.

В 50-ата минута Желев центрира на втора греда, където сантиметри не достигнаха на Мартин Камбуров да засече топката в мрежата.

Две минути след това Жоао Пауло центрира в пеналта на Берое и Стивън Петков засече с глава в мрежата на Перниш за 1:1. Това бе гол №10 на нападателя за Ботев, като всичките са отбелязани, влизайки като резерва.

В 58-ата минута Цонев открадна топката в наказателното поле и бе съборен от Серкан Юсеин. Мартин Камбуров бе безпощаден от бялата точка и реализира дузпата за 2:1. Гол №201 за Императора в елита и негов 13-и срещу родния му клуб Ботев. Камбуров бе грозно обиждан от агитката на Ботев при изпълнението си и след гола свали своята фланелка и демонстративно я показа на "жълто-черните" запалянковци.

В 61-ата минута Жоао Пауло върна за Лъчезар Балтанов и капитанът на Ботев шутира от около 25 метра, при което топката срещна гредата.

Ботев за втори път изравни резултата в 65-ата минута. Жоао Пауло проби по десния фланг и центрира остро към малкия пеналт, където Иван Бандаловски засече топката в собствената си мрежа за 2:2.

Минута преди края на редовното време Берое поведе за трети път в мача. Пробив на Бригидо завърши с прекрасно центриране в пеналта, където Борислав Цонев засече с глава и прати топката в мрежата за 3:2.

Ботев игра в състав:

Иван ЧворовичЙордан МиневДимитър ПирговПламен ДимовЛазар Марин (83- Филип Филипов), Серкан ЮсеинЛъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Тодор НеделевДиого Кампос (46- Стивън Петков), Жоао Пауло (75- Фелипе Бризола).

Още по темата: общо новини по темата: 34
15.05.2018
11.05.2018
11.05.2018
09.05.2018
07.05.2018
30.04.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Европеец
премахни филтъра

0
 
 
Като начало би било добре черно-белите комплексарчета да си сложат намордниците и да ограничат коментарите си до изявите на отборчето им подвизаващо се в групата на аутсайдерите. Що се отнася до отбора на Пловдив днес наистина нещата бяха дразнещи. Отстъпвахме при почти всяко единоборство, играхме някак си пастьозно и без хъс, а така не става. И тримата бразилци без Жоао Паоло стават за екскурзоводи по водопадите Игуасу , но нищо повече. Вече трети мач в плейофите, май става традиция, централните ни защитници да си вкарват автогол. Днес Неделев беше съзерцаващ какво се случва по терена. В изявите му няма душа, а той е стожера /заедно с Балтанов/ на отбора. Какво пречеше да стъпим по-здраво в мача, имаше моменти след влизането на Стивън , в които надигравахме противника и гола висеше на косъм. Защо това не беше развито? Защо ни вкараха по най-глупашкия начин минута преди края? Не че този мач щеше да ни гарантира ЛИГА ЕВРОПА, но е въпрос на чест да излезеш от подобна битка давайки всичко от себе си. Днес не беше така.Дано тези, от които зависи проумеят какво се случва!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: