ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев измъкна точка от Черно море, шансовете за шестицата спаднаха рязко
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 11.03.2017Коментари (25)10741
© ПФК Черно море
Ботев (Пд) завърши 1:1 с Черно море в мач от 24-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Каварна. Капитанът Лъчезар Балтанов (10) вкара за пловдивчани, а точен за домакините беше Марек Кузма (12).

По този начин шансовете на "канарчетата" за първата шестица спаднаха рязко. Жълто-черните останаха на 7-ма позиция с 32 точки, докато Черно море има вече 37. Шестият Дунав е с 36 точки и предимство пред Ботев в директните мачове.

Въпреки силния вятър в Каварна двата отбора започнаха с открит футбол и си размениха по едно попадение в рамките на 2 минути.

Ботев откри в 10-ата минута след неубедителна изява на вратарля на Черно море Войтех Щром. Той не можа да изчисти една топка и тя бе овладяна от Фернандо Виана. Последва пас към Лъчезар Балтанов, който с мигновен диатонален шут я прати в мрлежата, като и при тази ситуация Щром не мръдна - 0:1.

Само две минути по-късно "моряците" възстановиха равенството. Това стана след триходова атака като за учебник. Тодор Паланков изведе по левия фланг Михаил Венков. Той проби в пеналта и пусна успореден на голлинията пас, който пък бе засечен от непокрития Марек Кузма за 1:1.

След това темпото се поуспокои и почти половин час нямаше положения пред двете врати.

В 37-ата минута Иван Коконов бе много близо до гол директно от корнер. Той центрира топката, която направи странна парабола и заблуди вратаря Георги Георгиев. Почти от голлинията обаче Радослав Терзиев изчисти. При последвалия карамбол топката се удари в ръката на Крум Стоянов, но реферът нямаше как да даде дузпа.

Минута по-късно бившият халф на Локо (Пд) Даниел Георгиев изстреля бомба с десния крак от около 35 метра. Георги Георгиев обаче се намеси добре и изби в корнер.

В 51-ата минута за втори път в мача топката бе изчиствана от голлинията на вратата на Ботев. След центриране от ъглов удар Траян Траянов отклони с глава към далечна греда, но Лазар Марин изби, запазвайки вратата си "суха".

Пет минути по-късно Ботев изпусна най-чистото си положение. Влезлият след почивката Омар Косоко спря с ръка една топка и изскочи сам срещу вратаря на варненци, но от 10-ина метра шутира с левия крак в аут. Траян Траянов поиска обяснение от рефера Ангел Баялцалиев защо не е отсъдил игра с ръка и получи жълт картон.

Малко след това последва нов пропуск пред вратата на Черно море. Тодор Неделев центрира от фаул на далечна греда, където Радослав Терзиев се хвърли на шпагат, но не успя да засече топката в опразнената врата и тя излезе в аут.

Черно море - Ботев 1:1

Голмайстори: 0:1 Лъчезар Балтанов (10), 1:1 Марек Кузма (12)

Черно море: Войтех Щрон, Ондрей Сукуп, Траян Траянов, Александър Цветков, Михаил Венков, Даниел Георгиев, Тодор Паланков, Борислав Балджийски (67- Георги Илиев), Мартин Костадинов (85- Николай Минков), Марек Кузма, Иван Коконов (90- Пламен Николов).

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов, Виктор Генев, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Меледже Омнибес (46- Омар Косоко), Лъчезар Балтанов, Крум Стоянов (75- Милко Георгиев), Тодор Неделев, Фелипе Бризола (83- Радослав Апостолов), Фернандо Виана.



Още по темата: общо новини по темата: 10
13.03.2017
11.03.2017
11.03.2017
11.03.2017
11.03.2017
11.03.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на 1312
премахни филтъра

+2
 
 
Някои хора пак са на тежки наркотици и вродена злоба. Срам ме е от такива съграждани или по точно филмари, които си мислят, че на някой му дреме за недоебаното им мнение, мри в кофите.Поздрав за всички истински фенове и на двата отбора,к*р за филмарите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: