ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Plovdiv24.bg представя първия паркинг с места срещу 15 лева на месец в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:35 / 01.12.2016Коментари (72)24855
Plovdiv24.bg представя на своите читатели първия пример за това как могат да изглеждат пространствата пред някои блокове след премахване на гаражните клетки. 

Двата паркинга, за които става дума, се намират между високите блокове на бул. "Шести септември" и ул. "Данаил Николаев и са част от амбициозния проект на район "Централен", стартирал през октомври. Той обхваща две зони за паркиране - едната е за 38 автомобила, които ще паркират безплатно. Другата зона е с 36 паркоместа, които ще могат да се отдават срещу 15 лева.

Резултатите са видими - естетична визия и ред, ясно очертани паркоместа, места за инвалиди, обособени зони за преминаване на пешеходци, отводнителни шахти. 

С премахването на гаражните клетки като цяло се очаква обновяване и благоустрояване на общински площи и междублокови пространства, удовлетворяване нуждите на пловдивчани за осигуряване на места за паркиране и създаване на естетична градска среда, посочват от Общината.


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е браво! Решихте най големия проблем на Пловдив -гаражите! Малииии... :)
+1
 
 
Много добро решение. Дано стане навсякъде така.
-1
 
 
това е добре нека имаа места мястото е за автомобилите просто за място където може да паркираш никои не ти гарантирс за колата точно за това е и гражданската недеите да бъркате нещатата наавремето такова е било строителството никои не е предвиждал че някога града ще се напълни с толкова много коли цяла европа има проблем с тия нещаа не само ние
+2
 
 
Явно тези с аргумента за градушките ги бие всяка година по 10 пъти и колите им са все в гаражи. Те хората на Запад всичките са все с гаражи и там градушки не ги бият и не ги стържат гамените.То няма лошо ама не бих приел тези коптори ,които от 10 - 9 са с различен "дизайн" и "вътрешна естетика" да са ми показател за модерен градски облик. Ще припомня на радетелите за ламаринен гараж 2 български филма от хубавото време за някой индивиди. "Селянина с колело"...Там Георги Русев има една култова реплика- За кучета и котки може...за прасета Не може. По повод ,че по терасите имаше кучета и котки ,а на селянина не разрешаваха да си гледа прасенца под блока. Другия филм е "Опасен чар"- Т,Колев имаше един лаф..."Днес вече не се казва да скова Кочина а да РЕАЛИЗИРАМ кочина! Що ви припомняма тези реплики от стари бг филми...Щото някой "граждани" в села раждани ни на йота не са мръднали от усещането за нещо тяхно,сковано,егоистично изсрано....понеже те са хитри,пък другите са прости! Друг е въпроса,че точно най големите цървули си държат вехториите вътре а колата паркирана извън гаража! Ето затова ми се иска кочините да ги няма.
+2
 
 
Не хейтъри а хора който имат нужда от гаражи според такива които не са на ващо мнение са хейтъри....много умно
+2
 
 
Който иска гараж да си купи място и да си построи къща и гараж или да си купи апартамент в нова сграда с подземни паркоместа или да си плаща 15 лева.Тези грозни и най-важното незаконни постройки не им е мястото в нашият град.
+3
 
 
Айде престанете всички да ми говорите за това мизерно Каско!!! Нека една градушка ви надупчи хубаво колата, пък да видим после дали след ремонта няма да си личи. Вие какво си мислите, че като платите Каско и колата ви става извънземна? Айде стига съм чел глупости... Гаражите били грозни... 15 лева са много... Хората ги взимат тези гаражи за да може като удари една градушка да не се занимават да ходят по сервизите.
+2
 
 
Докато не се измисли някаква електронна система с чипове, ще има мизерии. Ще се дебнат да си крадат местата, ще си трошат чистачките и огледалата, и какви ли не маймунски изпълнения. И с тези 15лв като не се глобяват паркиралите по булевардите, проблема става още по-лош. Повечето ще спират, кой на тревата, кой на булеварда, където им дойде, като маймуни. Общината на година взима няколко милиона от "синя зона". Повтарям за бавнозагряващите, няколко милиона лева. Едно парко място струва 1500 лв да се построи изцяло. Защо ще искат тогава по още 15 лв на автомобил? Къде похарчиха милионите от "синя зона" от 2016, а и от всичките години преди? Къде са построените парко места за тези години? Защо системата на градския транспорт е толкова зле, условията са лоши и струва почти колкото пътуване с автомобил?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: