ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Депутатът от ГЕРБ Петър Петров: Да гласуваме с №17 за президент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 09.11.2016Коментари (1)4078
©
- Г-н Петров, как ще коментирате резултатите от първия тур на президентските избори? "Синята крепост" Пловдив "червен" град ли стана?

- Повечето пловдивчани са десни хора и демократи, които споделят европейските ценности. В това за пореден път лично се убедих в хода на изборната кампания. Срещнах се със стотици съграждани, които заявиха твърдата си подкрепа за кандидатите на ГЕРБ за президент Цецка Цацева и вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев.

Като анализирам резултатите след първия тур, мисля, че мнозина от нашите избиратели се довериха на социологическите проучвания и решиха, че щом се предвижда да водим с 5-6 пункта, ще дадат своя глас директно на балотажа. Затова тази седмица продължаваме много активно да работим сред нашите членове, симпатизанти и всички пловдивчани, за да постигнем пълна мобилизация за балотажа, висока избирателна активност и категорична победа за кандидатите на десницата.

- Защо са важни тези президентски избори? 

- Всички трябва да са наясно, че над България надвисва голяма опасност пак да ни управляват БСП-ДПС. Вярвам, че хората не са забравили при какви условия тази коалиция само преди две години остави държавата - спрени европейски фондове, фалирали банки и общини, нищета във всички сектори на обществения живот. Бяхме се отдалечили от европейската цивилизация. 

Да припомням ли, че единствената чуждестранна визита на Пламен Орешарски в качеството му на премиер беше във Виетнам, докато министър-председателят Бойко Борисов е добре приет от европейските и световни политици от най-висок ранг?
При управлението на БСП-ДПС бяха замразени много от пловдивските проекти и градът не спря да се развива единствено заради визионерската политика на кмета Иван Тотев.

Правителството на Бойко Борисов положи огромни усилия, за да върнем страната ни отново на европейския път - там, където е мястото ни. В момента България е в добро икономическо състояние, еврофондовете вървят. За магистралите да говоря ли - те са предпоставка за развитието на икономиката, а оттам и за по-високите доходи на гражданите. 

Да кажа и конкретно за Пловдив - именно правителството на Бойко Борисов помогна финансово за изграждането на спортната зала, възстановяването на театъра, дава безрезервната си подкрепа за важните ни проекти. Това са все неща, които постигнахме благодарение на доброто управление на министър-председателя Бойко Борисова и на кмета на Пловдив Иван Тотев. Стабилността и държавната подкрепа ще гарантират амбициозните проекти за блестящото представяне на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г. 

Не бива да допускаме олигархични кръгове да сложат ръка върху държавния резерв, който е в много добро състояние, разграбване на средствата, заделени за строителство, смяна на ориентацията на държавата, за което заявки даде самият им кандидат-президент Румен Радев. Под заплаха са нашата евроинтеграция и членството в НАТО. 

- Но те заявиха, че няма подобна опасност...

- А вие вярвате ли им? Аз не съм наивник и не им вярвам, защото досегашният опит сочи друго. Издигнатият от инициативен комитет Румен Радев е новото прикритие на БСП. За да се застраховат при една евентуална загуба, господа социалистите отново се скриха зад познатата формула да лансират уж независим кандидат. Кой стои зад този инициативен комитет - бившите генерали от тайните служби, хора, които желаят пълно объркване на обществения ред , за да могат по-лесно да изпълняват пъклени цели и да източват държавния и обществен ресурс. А и нали кандидатът им за вицепрезидент Илиана Йотова публично предупреди "независимия" генерал, че ако направи крачка в страни от линията на БСП, ще получи железен партиен юмрук? 

- И БСП, и ДПС, които гарантираха пълната си подкрепа за Румен Радев, говорят, че е нужна промяна...

- Като преди две години ли? Да не забравяме, че след винаги, когато БСП беше на власт, оставяше след себе си фалирала държава и празна хазна. 

Вярвам, че трезво мислещите хора са мнозинство и няма да се подлъжат по неизпълнимите популистки обещания, а ще оценят честността, която ГЕРБ налага като стил на управление. Ние не обещаваме неизпълними, а реално постижими неща. Благодарение на доброто управление държавният бюджет за 2017 г. е добре балансиран, като сред основните приоритети са образованието, здравеопазването и сигурността.
Всяка грешка във вътрешната и външната политика ще се отрази пагубно за години напред. Всички пловдивчани трябва да си дадат много ясна сметка пред каква угроза сме изправени и да подходят много отговорно към балотажа на президентските избори в неделя. 

Само голямата избирателна активност може да предотврати опасността, надвиснала над обществото. Нужно е всеки да отдели само малко от своето време, за да отиде и даде своя глас за Цецка Цачева и Пламен Манушев, защото ако направим погрешния избор, нашите деца и внуци няма да ни простят.

- От кого очаквате подкрепа за кандидатите на ГЕРБ за балотажа?

- Очаквам подкрепата на всички граждани, които искат България да продължи да се развива като нормална европейска държава. Убеден съм, че Цецка Цачева ще е добър и разумен президент, а вицеадмирал Пламен Манушев ще допълва политиката й със своята военна експертиза. 

Призовавам всички пловдивчани, които милеят за родния град и България, да излязат в неделя и да гласуват с бюлетина №17!


Още по темата: общо новини по темата: 265
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 09.11.2016 г.
+3
 
 
Абе селски, бЕгай да пасеш кравите на село... Депутат....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: