ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Историческа победа за Ботев, бразилците отново бележат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:07 / 24.09.2016Коментари (59)20080
Ботев победи Дунав с 2:1 в мач от 8-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Бразилците Фелипе Бризола (28) и Жоао Паоло (64) се разписаха за канарите, докато Антон Огнянов (12) бе точен за домакините.

Това бе първи успех за пловдивчани на чужд терен този сезон и историческа първа победа над Дунав извън Пловдив на ниво "А" група. По този начин жълто-черните имат вече актив от 13 точки, който ги изкачи на 6-о място във временното класиране. Дунавци пък останаха със 17 точки, като това бе първото им поражение от началото на сезона.

Резултатът бе открит в 12-ата минута още при първото по-сериозно положение за Дунав. Това стана след груба грешка на Крум Стоянов, след която Юлиян Ненов пое топката и подаде към Антон Огнянов. Бившият играч на Ботев я прати в мрежата на празна врата за 1:0.

В 28-ата минута Фелипе Бризола изравни със страхотен удар от около 25 метра, насочвайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Дунав - 1:1.

Малко след това Бризола излезе на добра стрелкова позиция, но избра да търси свой съотборник и паса му бе пресечен. Защитата на домакините обаче сбърка и бразилецът имаше шанс да играе с топката, но вратарят Луков го изпревари и двамата се сблъскаха, след което Бризола получи официално предупреждение за опасна игра.

В 37-ата минута Жоао Пауло бе изведен сам срещу Луков, но бразилецът стреля покрай вратата и пропусна да изведе пловдивчани напред в резултата.

При следващата атака на Ботев се стигна до нов колективен пропуск пред вратата на Дунав. След добър пас през защитата на русенци Жоао се озова отляво на вратата на домакините и пусна успореден на голлинията пас. Топката мина покрай вратаря, но нямаше кой да я засече във вратата.

В края на първото полувреме Иван Стоянов бе изведен сам срещу вратата на Дунав и стреля, но стражът на сините излезе и успя да парира удара. Топката попадна в Бризола, който стреля към вратата, но кълбото се спря в тялото на защитник.

В 52-ата минута Дунав пропусна златен шанс да поведе отново в резултата. Юлиян Ненов беше изведен зад защитата на Ботев, премина през Даниел Златков и стреля от 8-9 метра, но прати топката рикошира в напречната греда.

Така се стигна до 64-ата минута, когато жълто-черните стигнаха до пълен обрат в резултата. Тодор Неделев изведе Жоао Паоло в коридор и бразилецът с диагонален шут опъна мрежата - 1:2. Това бе 6-и гол за кариоката в рамките на една седмица.

Четвърт час преди края Дунав пропусна страхотен шанс. Юлиян Ненов шутира опасно, но вратарят Георги Георгиев спаси.

В 77-ата минута Жоао Паоло беше изведен зад защитата на Дунав и можеше да направи резултата 3:1, но ударът му беше избит от Луков.

СТАТИСТИКА:

Дунав - Ботев 1:2
Голмайстори: 1:0 Антон Огнянов (12), 1:1 Фелипе Бризола (28), 1:2 Жоао Паоло (64)

Дунав: Мартин Луков, Петър Патев, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов (47- Нуридин Давронов), Антон Огнянов, Диян Димов, Мирослав Будинов, Васил Шопов (69- Бранимир Костадинов), Юлиян Ненов (75- Спас Георгиев).

Ботев: Георги Георгиев, Даниел Златков, Крум Стоянов, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Серкан Юсеин (71- Стенио), Иван Стоянов (90+1- Кристиан Димитров), Жоао Пауло (86- Даниел Кутев).

Още по темата: общо новини по темата: 7
25.09.2016
25.09.2016
25.09.2016
24.09.2016
24.09.2016
23.09.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Фен на Ботев Пд
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Славия се раздели с бивши играчи на Локо и Ботев
Балтанов подписа нов договор и се снима с Платек
Ботев прикани феновете да се снимат с купата
Юноша на Ботев изигра последния си мач в Косово
Ботев дава нови договори на двама титуляри
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: