ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев удари Пирин (ГД) в шоу с 9 гола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:50 / 21.09.2016Коментари (17)10856
© Plovdiv24.bg
Бразилецът Жоао Паоло не спира да бележи за Ботев
Ботев (Пд) разгроми Пирин (ГД) с 6:3 като гост в мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България, превърнал се в мини-издание на рубриката "Гол след гол". Фелипе Бризола (40, 75), Тодор Неделев (53, 71-дузпа) и Жоао Паоло (54, 64) се разписаха за жълто-черните. Точни за домакините бяха Костадин Хазуров (38), Борислав Хазуров (69-дузпа) и Ибрахим Мехремски (78).

Така Ботев вече е на осминафинал и заедно с другият пловдивски тим Локомотив чакат следващите си съперници в турнира.

Първата добра атака на пловдивчани бе още във 2-ата минута. Даниел Кутев стреля от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

В 10-ата минута гредата спаси Пирин. Тодор Неделев отправи плътен удар от 18 метра, вратарят докосна леко топката, но достатъчно тя да се отклони от напречния стълб и да излезе в ъглов удар. При последвалия корнер Даниел Кутев бе оставен непокрит, но стреля неточно с глава.

Малко след това Крум Стоянов центрира отляво и Жоао Паоло засече с глава, но слабо и право във вратаря.

В 18-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. При едно центриране към наказателното поле на Ботев играч на Пирин падна, но главният съдия подмина ситуацията въпреки протестите на играчите в бяло.

В 24-ата минута Пирин можеше да открие резултата. Борислав Хазуров се озова непокрит в пеналта и шутира силно, но Георги Георгиев предвидливо излезе и скъси дистанцията, след което спаси удара.

В 38-та минута домакините все пак вкараха за 1:0. Борислав Хазуров получи топката пред наказателното поле на Ботев и с точен удар в долния ляв ъгъл простреля Георги Георгиев.

Само две минути по-късно обаче "канарчетата" се върнаха в мача. Това стана след корнер, при който топката бе центрирана на задна греда към Даниел Кутев. Нападателят пое на гърди и пусна към Фелипе Бризола, който с премерен удар се разписа за 1:1.

Малко преди края на първото полувреме бившият защитник на Локо (Пд) Георги Самокишев шутира опасно от фаул от 30 метра, но Георги Георгиев се намеси отлично и изби в корнер.

Ботев уби интригата в мача с два бързи гола след почивката в рамките само на една минута.

В 53-ата минута "канарчетата" отнеха топката в центъра на терена, след което Даниел Кутев овладя кълбото и останал очи в очи с вратаря пусна надясно към Тодор Неделев, който на празна врата не пропусна - 1:2.

При следващата атака Жоао Паоло се възползва от груба грешка в защитата на Пирин, изскочи сам срещу вратаря е го простреля за 1:3.

Малко след това Фелипе Бризола изведе Даниел Кутев също сам пред вратата, но нападателят не успя да се разпише.

В 64-ата минута Тодор Неделев получи отличен пас зад гърба на "бялата" отбрана и напредна по десния фланг, след което извади към точката на дузпата към Жоао Паоло, а бразилецът с премерен удар увеличи преднината на жълто-черните - 1:4.

Пет минути по-късно играч на домакините стреля извън наказателното поле, а топката се отклони от ръката на Радослав Терзиев, за което главният съдия посочи бялата точка. Борислав Хазуров превърна дузпата в гол за 2:4.

В 71-ата минута Жоао Пауло се разходи между защитата на Пирин и бе фаулиран от играч в "бяло", а главният съдия Иван Пенчев за втори път посочи бялата точка. Тодор Неделев изпълни хладнокръвно дузпата и възстанови аванса от три гола на "канарчетата" - 2:5.

Четвърт час преди края Фелипе Бризола получи великолепен пас зад защитата на Пирин и опъна мрежата с мощен удар под гредата от границата на наказателното поле - 2:6.

Две минути след това Томи Костадинов проби отляво и центрира към Ибраим Мехремски, който с плътен удар намали резултата - 3:6.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Даниел Златков (83- Кристиан Димитров), Цветомир Панов, Крум Стоянов, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев (75- Милко Георгиев), Серкан Юсеин, Даниел Кутев, Жоао Паоло (82- Иван Кирев).

Още по темата: общо новини по темата: 45
18.04.2018
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
23.03.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Жълт Пловдив 1912
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: