ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Достоен завършек за Локо, макар и без Лига Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:52 / 28.05.2016Коментари (98)13897
Локомотив Пловдив завърши изключително достойно сезона в "А" група, въпреки че не успя да сътвори чудо и да се класира за Лига Европа. Черно-белите победиха Пирин с 2:1 в мач от последния кръг на първенството, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

И двете попадения за Локо вкара юношата на клуба Веселин Марчев (20, 64), а Мартин Тошев (56) бе точен за Пирин.

В другия двубой, който имаше значение за класиране в Европа, Славия победи Монтана с 3:1. Така Локо завърши сезона с актив от 49 точки, колкото има и Славия, но "белите" са с предимство в директните двубои.

Пирин пък още преди седмица изпълни основната си цел и финишира на 8-о място с 26 точки.

Успехът днес на Локомотив бе 6-и поред в "А" група, което е поредното доказателство за изключително силния завършек на първенството от страна на пловдивчани. 

Още във 2-ата минута Пирин изпусна отлична възможност да поведе в резултата. След центриране на Дяков топката стигна до Мартин Тошев, който изскочи сам срещу вратаря Александър Витанов, но шутира над напречната греда.

В 20-ата минута пък Локо откри при първата си добра ситуация. Стефан Велев центрира от десния фланг към наказателното поле, където няколко футболисти се разминаха с топката. Тя попадна във Веселин Марчев, който с диагонален шут с левия крак я прати в мрежата, като преди това имаше и рикошет в гредата - 0:1.

В 39-ата минута грешка на Александър Витанов доведе до положение за Пирин. Вратарят на Локо изби с крак много лошо една топка, при което Юлиян Попев пробва далечен прехвърлящ удар, но в аут.

Две минути по-късно черно-белите бяха близо до втори гол. Това стана след продължително разбъркване в пеналта на домакините, при което Веселин Марчев шутира, но вратарят Костов успя да избие.

В началото на второто полувреме Димитър Благов изскочи сам срещу вратаря на Локо, но шутира покрай гредата в аут.

В 56-ата минута Пирин изравни резултата след страхотен гол. Тони Тасев проби по левия фланг и центрира по земя към малкото наказателно поле. Там връхлитащият Мартин Тошев засече с крак под напречната греда за 1:1.

Радостта на "орлетата" обаче бе само 8 минути. В 64-ата минута черно-белите отново поведоха. Това стана след индивидуален рейд на Веселин Марчев, който завърши с чудесен шут с левия крак, при който топката отново рикошира в гредата и влезе в мрежата за 1:2.

Това бяха първите две попадения на Веселин Марчев в "А" група с екипа на родния му клуб.

В 78-ата минута халфът на Локо Мартин Райнов открадна една топка пред наказателното поле, напредна и стреля опасно с левия крак, но на сантиметри в аут.

Пирин: Красимир Костов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Александър Дюлгеров, Костадин Дяков (44- Маркиньос), Юлиян Попев, Янко Сандански, Димитър Благов (76- Васил Божинов), Даниел Генов (67- Венцислав Бенгюзов), Тони Тасев, Мартин Тошев.

Локо (Пд): Александър Витанов, Стефан Велев, Александър Тунчев, Иван Иванов, Ясин Амрауи, Георги Вълчев (60- Ванчо Траянов), Мартин Райнов, Айкут Янъков (60- Бирсент Карагарен), Веселин Марчев (83- Георги Чукалов), Емил Гъргоров, Мартин Камбуров.



Още по темата: общо новини по темата: 7
29.05.2016
28.05.2016
28.05.2016
27.05.2016
27.05.2016
27.05.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ID Unknown
премахни филтъра

+11
 
 
Страхотен финал на сезона за нас - горд съм с момчетата. Дано сега направим добра подготовка и успеем да запазим 90 процента от отбора. С двама - трима нови играчи (вратар, защитник и нападател) мисля, че ще можем да се борим за тройката следващия сезон. Жълтите мишоци ги призовавам да са тихи, тъй като са най-слабия отбор в А група и догодина ще се борят с Дунав, Монтана и Пирин, за да останат в А група. Когато направите 6 поредни победи в официални мачове - ще си говорим и с вас. Славия няма да ги коментирам, комична ситуация. :)
-10
 
 
По коя програма ще дават жребия за на ЛЮКОТО групата в Европата хахахаахах пълен ЦИРК сте,Стикс мишко долна говори бе мухляр
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски със загадъчен коментар кой ще е новият треньор
Гледайте: Топло "черно-бяло" посрещане и много усмивки в СУ "Никола Вапцаров"
Ангел Лясков с първа тренировка в националния отбор
Любо Пенев се разбрал с Крушарски! Поема Локо срещу 5000 евро на месец?
ПФК Локомотив стартира своя онлайн магазин, пусна промоционални пакети
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: