ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Битката за Тракия остана без победител - 1:1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 06.03.2016Коментари (52)14550
Юбилейното 90-то издание на Битката за Тракия завърши без победител. Мачът между Берое и Ботев завърши 1:1 в Стара Загора и по този начин двата тима си поделиха по точка.

"Канарчетата" бяха без своята звезда Тодор Неделев, който отпадна от сметките на Николай Костов заради контузия. Двубоят под Аязмото също така пропуснаха Лъчезар Балтанов поради наказание и Мариян Огнянов. Мацата изненадващо не намери място в групата на тима, за сметка на това в нея попаднаха 9 юноши на Ботев.

Гостите от Пловдив пропиляха страхотен шанс за откриването на резултата още в 5-ата минута. Тогава след рейд на Грегъри Нелсън отляво, холандецът намери непокрития в малкото наказателно поле Божидар Васев, но той се засуети и не можа да вкара.

Берое отговори с удар на Исмаил Иса, но за късмет на "жълто-черните" топката срещна гредата и впоследствие се търкулна по голлинията, преди да бъде изчистена от защитник на пловдивчани.

Секунди по-късно Елиаш засече с глава центриране от корнер, но за късмет на "канарчетата" изстрелът профуча покрай лявата греда.

Така се стигна до 32-ата минута, когато Нелсън осъществи брилянтен самостоятелен пробив, чрез който преодоля двама бранители в зелено, излезе очи в очи с Макенджиев и вкара с техничен удар по земя в долния десен ъгъл.

Берое обаче оспориха попадението, тъй като при поемането на топката Нелсън я спря с ръка.

До края на полувремето заралии наложиха териториален натиск в половината на Ботев, но за късмет на пловдивския тим до гол във вратата на Витор Голас не се стигна.

След почивката натискът на заралии намаля, но все пак в 62-ата минута те успяха да изравнят. Това стори резервата Георги Андонов, който беше точен от пряк свободен удар. Юношата на Ботев мушна топката през стената и не позволи на Виктор Голас дори да мръдне.

Последната четвърт на срещата Берое наложи териториален натиск над своя опонент, но само впечатляващите изяви на Виктор Голас спасиха Ботев от загуба под Аязмото.

След спечелената точка Ботев събра актив от 25 точки и е вече на 2 от 5-ия Черно море, който по-рано днес се издъни у дома срещу Монтана (1:1). Берое се изравни с 2-ия Левски с 36 точки.

Още по темата: общо новини по темата: 10
08.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
07.03.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Bultras_02
премахни филтъра

+17
 
 
Абсолютно нестабилна защита е нашата. Голас днес беше на ниво. Направи само една грешка и тя се оказа фатална. Няма такова построяване на стена, половината ни врата беше оголена.
-7
 
 
Както каза Костов след мача ,отървахме кожата!И отново играхме с 9 футболисти.....всяко съприкосновение на Милев със противников състезател е падане на тревата,никаква ефективност в атака/Алекс Колев е с класи по-добър/,за Серкан Юсеин може да се каже,че носеше зелена фланелка.....глупави фаулове,неточни пасове,никаква ефективност в средата на терена!Един Андонов ни вкарва вече пети гол,а е наш състезател...никой не го поглежда,а "налагаме"разни лешпери без никакви качества!Единственото оправдание,което би се разбрало от публиката е финансовата страна, тези некадърници да играят без пари,за да пестим за стадиона!Иначе оправдание за присъствието им не терена НЯМА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: