ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лиляна Павлова откри обновените пътища, свързващи Родопите през проходите "Пампорово" и "Превала"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 12.12.2015Коментари (2)3004
Министърът на регионалното развитие и благоустройството откри официално рехабилитираните пътни отсечки Пампорово-Смолян и Смолян-Стойките.

Обновени са общо 18 км от двете направления, които включват проходите "Пампорово" и "Превала".

Участъците са част от Лот 27, който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. с 23 млн.лв. По проекта се рехабилитира и пътят между Рудозем и Смилян. 

По време на официалната церемония министър Павлова отбеляза, че работата по Лот 27 се е превърнал в сага, от която са страдали всички в продължение на пет години, заради провала на първата фирма изпълнител. 

"Пет години мъка, но сега се справихме само за 5 месеца, затова благодаря много за усилията на строителя, който успя да възстанови справедливостта и за кратко време се справи с ремонта на общо 26 км пътища, включващи двата тежки прохода, и пътната отсечка, свързваща Рудозем и Смилян, които са изключително важни за хората от региона и развитието на туризма", заяви министър Павлова. 

Тя подчерта, че българското правителство е спасило 23 млн.лв. безвъзмездно европейско финансиране по линия на ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. буквално в последния момент. 

"Никои не вярваше, ще се справим с проекта. Получих много парламентарни запитвания от опозицията, които не ни вярваха и смятаха, че няма да успеем, че ще загубим проекта, но ние се справихме само за 4 месеца", каза още регионалният министър. 

По отношение на третия участък от лот-а министър Павлова информира, че са асфалтирани и готови 6 км от осемкилометровото трасе, но са възникнали три големи свлачища, чието укрепване предстои със средства от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Важното е, че проектът в целостта си е изпълнен, че не загубихме европейското финансиране и имаме основно ремонтирани пътища", каза още Павлова. 

Тя подчерта, че приоритет за Смолянска област остава довършването на рехабилитацията на главния път Асеновград-Чепеларе. 

По думите й в момента текат довършителни дейности, но като цяло проектът е завършен. Остава да се положи износващ слой асфалт и маркировка. 

Министър Павлова припомни, че заради тежката зима е имало множество аварии, свлачища и срутища по цялото направление, което е наложило допълнителни дейности и средства за разчистване и укрепване.

Вече е напълно завършено укрепването на опасното срутище при Юговското ханче, както и трите свлачища между Асеновград и село Наречен. Министърът информира, че са осигурени средства за основен ремонт на трите тунела по направлението, който ще се извърши догодина. 

При жителите на Смолян министър Лиляна Павлова заяви, че МРРБ ще подкрепи Община Смолян за довършването на обходния път на града, който се строи от 80-те години на миналия век, но е замразен вече 30 години. 

"Поемаме ангажимент, ако община Смолян се справи с проектирането и останалите процедури, да осигурим финансиране. Условието обаче всички строителни процедури да приключат до декември 2016 г., за да може да се ползват безвъзмездни европейски средства. Топката е в ръцете на общината, а ние ще съдействаме", увери министър Павлова. 

Тя се ангажира и с пълно съдействие на областния управител при изграждането на граничния пункт Рудозем- Ксанти. 

Министър Лиляна Павлова пожела на всички жители и гости на Смолян безаварийно пътуване по обновените пътища и успешен туристически сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.12.2015 г.
+1
 
 
А кога ли ще се оправи пътя след Кръстова гора,т.е Белица -Загражден,10 км чакаме вече 50 г,Каня на едно предизвикателство г-жа Павлова в най скоро време да мине отсечката и да види за какво безаварийно пътуване става на въпрос и за каква винетка от 97 лв
+2
 
 
Само да не стане като магистрала Марица!!!Ей сега минах по нея по новия участък дето откриха преди месец и половина...Мантинели още слагаха,но това беше малкия проблем.Мамка му бяха изрязали една част от платното и пак щяха да асфалтират!!!Това ли е качеството?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: