ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Дебютант носи победата на Ботев над Пирин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 23.10.2015Коментари (70)15542
Ботев успя да постигне домакинска победа с 1:0 над Пирин в среща от 13-ия кръг на "А" група, която се игра на базата на "канарчетата" в "Коматево". 

Абсолютният дебютант с фланелката на Ботев Грегъри Нелсън пък се превърна в герой за своя тим, отбелязвайки попадението за успеха.

Иначе срещата не започна добре за "жълто-черните". Само за 30 минути игра пловдивчани направиха две принудителни смени. Първо Лъчезар Балтанов напусна в 21-ата минута, а 10 по-късно това стори и Орлин Старокин. На техните места в игра се появиха Мариян Огнянов и Божидар Васев. Последният успя да се задържи на терена едва 5 минути, тъй като набързо успя да си изкара два жълти картони и бе пратен под душа от рефера Петър Доровски. 

Пирин се възползваха от численото превъзходство и успя в началото на втората част да създаде първото си най-чисто положение в мача. Маркиньос центрира от фаул и насочи подаването си пред наказателното поле. Отдясно изникна Стилиян Николов, който с глава опита да порази вратата. Топката обаче премина покрай близката греда.

Ботев отговори с далечен силен шут на Йордан Христов, но той мина на метър над гредата.

В 65-ата минута "орлетата" направиха голям пропуск! Маркиньос много добре се пребори за една топка отдясно и нахлу в наказателното поле. Той пусна към намиращия се зад точката на дузпата Тошев, който след кратко засуетяване остави за Благой Наков. Халфът излъга бранител с лъжливо движение и стреля от десетина метра, ала заради рикошет кълбото прелетя покрай лявата греда.

В ответната атака "канарчетата" наказаха своя опонент след чудесна атака. Даниел Генов и Рахави Кифуети изработиха попадението с добра размяна на пасове отдясно. Българинът изведе конгоанецът в наказателното поле, а той центрира остро по тревата за връхлитащия Нелсън, който отблизо опъна мрежата зад Костов.

В 71-ата минута Кифуети пропусна да сложи точка на спора в двубоя. Нападателят бе изведен чудесно от Огнянов на стрелкова позиция, но африканецът реши да заложи на силата и прати кълбото в аут.

Последваха нови пропуски на играчите в "зелено". Първо Маркиньос не можа отблизо да преодолее Виктор Голас, а след това и Благой Наков се отчете с нов фрапантен пропуск. 

В края на мача пък численото превъзходство на терена се изравни след втори жълт картон на Антон Костадинов.

С успеха Ботев се изкачи на седмо място с петнадесет точки. Пирин е последен с четири пункта.


Още по темата: общо новини по темата: 17
27.10.2015
26.10.2015
25.10.2015
24.10.2015
23.10.2015
23.10.2015
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Svetlozar1912
премахни филтъра

+7
 
 
Много сме зле,това е ясно.Въпроса е защо в отбора няма настроение и мотивация за игра след като в сравнение с миналата година положението ни е доста по-спокойно-плащат се заплати,има база и условия за развитие,но нещата не вървят.Проблема според мен е в аматьорското ни ръководство,закъсняла селекция,повечето от които като футболисти не са нищо особенно,назначиха някакъв словенски анонимник,който за 3 месеца нищо не е свършил,отборът даже игрово все повече затъва.Повечето ни играчи са в ужасна форма-Николов,Марин,Гамаков,Даната,Генов,Васев.Има
3 футболиста,които до момента са на ниво и това са Златков,който ни спасява в много ситуации отзад,Голас,който е истинско попадение и Кифуети,който ни донесе 6 точки с асистенциите си и острата си игра по фланга.Балтанов също бих го похвалил защото винаги показва голямо желание и се раздава,но и при него има видим спад в сравнение с миналата година.И все пак смятам,че имаме не лош отбор,който ако бъде нареден от истински треньор и ако играе с желанието от миналия сезон със сигурност има шансове за топ 6 и да показваме доста по-добра игра...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: