ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мартин Камбуров: Яд ме е, че не вкарахме повече на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 19.10.2015Коментари (21)6968
© Plovdiv24.bg
Срещу Ботев Пловдив Мартин Камбуров реализира петия си гол от началото на първенството. Така капитанът на черно-белите вече има на сметката си 160 попадения в А група (от тях 116 са за Локо Пд, 33 за Локо Сф, 5 за Спартак Пл, и по 3 за ЦСКА и Ботев Пд). Той е на осмо място във вечната ранглиста на стрелците в елита и още през този сезон може да се изкачи с още три позиции - седми със 162 гола е Стефан Богомилов (всичките за Черно мо­ре), шести със 163 е Никола Котков (142 за Локо Сф, 18 за Левски и 3 за ЖСК Сла­вия), а пети е Пламен Гетов със 165 (109 за Спартак Плевен, 26 за Левски, 20 за Шумен, 8 за ЦСКА и 2 за Етър). След успеха над Ботев той говори пред медиите, а след това и специално за "Те­ма Спорт".

Марто, отбеляза хубав гол на Ботев, как видя ситуацията?
- Наистина се получи добро изпълнение. Центрирането на Димо Бакалов дойде малко по-дълго и топката не ми беше удобна за глава. Бях заел обаче добра позиция и пробвах това отиграван с крак. Получи се ефектен гол. По-важното обаче е, че с него направихме задачата на Ботев Пловдив да се върне в мача много трудна. Щастлив съм от попадението, от важността му и най-вече от успеха.

Това ли е най-красивият ти гол? Изпълнението ти бе сравнено от феновете с по­добно на Златан Ибрахимович....
- Голът бе красив, но съм имал и други такива. Нерядко съм вкарвал извън наказателното поле. Разберете ме - радвам се на всяко попадение. А някои от тях са по-емоционални за феновете, те ги подреждат по красота. За мен като голмайстор всеки точен изстрел е важен - било то и от половин метър

До каква кота можеш да стигнеш през сезона?
- Ще видим. По-важното е отборът да стигне напред. Срещу Ботев имахме много силни периоди. Показахме, че сме отбор, с който всеки ще трябва да се съобразява. Това е радващото.

Показахте и че имате плашещо съперника нападение?
- Така е - до мен е Балдовалиев, зад нас Емил Гъргоров. Но трябва помощ и от младите, защото доста момчета в състава сме над 30 години. В момента Локомотив има голям капитал - събрани сме опитни и знаещи играчи. И от това трябва да се възползват по-младите. Те трябва да попиват всичко, да се учат и да започнат да поемат все по-голяма отговорност. Ако успеем да запазим този състав, истинският ни потенциал ще се види след зимната подготовка. Защото все още не сме сработени - Димо Бакалов, Стефан Велев, Бадема, Дюфо - дойдоха по-късно.

С какво Локомотив спечели дербито срещу Ботев?
- Ще започна отзад напред. През второто полувреме много рано ни вкараха гол и развалихме впечатленията. Не искам да обиждам Ботев, но ако трябва да бъда честен - през първата част трябваше да им вкараме четири-пет гола. Такова мачкане отдавна не съм виждал От доста време Локомотив не е играл по този начин. До 30-ата минута те само ритаха топката накъдето бяха обърнати. Затова и заслужено победихме. Категорично бяхме по-добрият отбор в дербито. Но все пак ние сме и по-добрите футболисти.

Опитът ли надделя над младостта, или имаше и нещо друго?
- Стига с този опит, всичко е можене - вижда се и във волейбола, Владо Николов ще стане на 40, а погледнете как играе. Казах вече - накарахме ги да ритат безцелно топката накъдето видят и сварят. По-добри бяхме и на тичане, това също може да се провери. Така че като цяло бяхме по-силни.

Стадионът за първи път от доста мачове се понапълни почти до краен предел, това надъха ли ви?
- Много съм радостен от този факт, за него си говорехме и с колегите. Щастлив съм, че зарадвахме запалянковците. Яд ме е, че можеше и да е по-категоричен успехът. Върнахме хората на трибуните, показахме добра игра - надявам се да продължим така и те да ни подкрепят по същия начин в абсолютно всеки двубой. Обещавам им, че ще се раздаваме колкото можем, надяваме се по-често да ни се получава играта.

Докъде може да стигне този Локомотив?
- Ще гледаме да е колкото се може по-напред. Защото Локомотив с тези футболисти, които имаме, не заслужаваме да сме на позицията, която бяхме.

В еуфорията спонсорът на отбора Христо Крушарски поиска шампионска титла...
- Човекът е готин и амбициозен, но повече е фен. На този етап най-важното е да стабилизираме отбора и да се върнем в средата на таблицата. Ще се борим за купата. Все пак със събраните футболисти трябва и малко време - доста от хората, пристигнаха, след като започнаха официалните мачове. Важното е, че колективът е силен - всички се раздават, борят. Едно цяло сме, няма деление. Засега нямаме никакви проблеми.

Успя ли Крушарски да внесе необходимата стабилност в Локомотив?
-Да. Нормално е отборът да играе по-добре и да се развива, когато ни е осигурена нормална обстановка за работа. Затова можем само да му благодарим и дано да продължава да помага на отбора. В момента мислим само за футбол - така, както трябва да бъде в голям клуб.

Още по темата: общо новини по темата: 83
25.11.2015
26.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
22.10.2015
21.10.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на terazini
премахни филтъра

-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: