ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Всеки час населението на страната ни намалява с 8-9 човека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 25.06.2015Коментари (6)3009
© Impact Press Group
Всеки час населението на България намалява с 8-9 човека. Това обясни депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов след среща със социалния министър Ивайло Калфин, предаде Дарик.

"Инициативата за тази среща е на Патриотичния фронт. Идеята е да започне един по-системен дебат по проблемите с демографската политика на България", каза Веселинов.

Конкретно предложение на националистите е идеята за дебатите по семейното подоходно облагане, която среща подкрепата на Калфин.

"С министър Клафин говорихме да поставим въпроса за обсъждане в Съвета за регионално развитие и да търсим една обща политика на коалиционния формат. Примерно семейното подоходно облагане е една от политиките, от които би следвало да започнем", добави Искрен Веселинов.

Ивайло Калфин заяви, че много идеи са били представени по време на срещата и от колегията от Патриотичния фронт, и от техни експерти: "Всички идеи са добре дошли. Демографската политика в страната действително е една от най-важните и тя изисква не само планове и стратегия, но и по-концентриран и обществен дебат, и политически действия. Запознах колегите с моето намерение тази демографска стратегия да стане парламентарен документ, да бъде утвърден от парламента, да има годишни доклади по нея, те да се обсъждат публично, така че да видим в какво състояние сме. 

Конкретните мерки, които трябва да се вземат, са свързани основно с подобряване на възможностите за труд, за работа, за жизнен стандарт в страната, трудно се правят промени в демографската картина без да се промени качеството на живот".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така ще пълнят бюджета.15000 мъртви пенсионери 25000000 горанов!
+1
 
 
Затова - правете българчета, но не безотговорно! :) Сега сериозно - наистина е важно да се раждат повече българчета, но не като плод на някоя младежка авантюра, а в здрави и млади български семейства. Лошата статистика за раждаемостта е плод не само на нежеланието на младите българи да отглеждат деца, тя започва още от лошото възпитание и цялостното оглупяване на нацията (говоря за младежите до 20 години). Като гледам какви работи ги вълнуват, как се държат и разговарят болшинството от младежите, не мога да си представя как тези хора ще "узреят" и ще създадат стабилни семейства, в които да се раждат и отглеждат нормални българчета. Чалгизацията на нацията ни доведе до тук, поне според мен, а също и все по-фрапиращата себичност и материалност на младите хора. Не знам как ще се реши този проблем, трябват поколения време. Но това, което всеки един от нас може и трябва да направи, е да възпита децата си добре и да им покажем правилните насоки за това кое е правилно и добро в живота, как следва да възприемат света и да се държат с околните и т.н. Оттам нататък, живота си е техен, разбира се, но ние като родители ще сме си свършили работата.
+2
 
 
аз от комунизма незнам да са бягали ... над 8 милиона сякаш сме били ..а сега дали има 5 и половина не с1м сигърен .
+2
 
 
ами нали сме в европа ..к1де са европеиските заплати????
+1
 
 
Щом и циганите роми с тяхната раждаемост не могат да компенсират статистиката, лоша е работата. Преди бягахме от комунизма, сега от ,, демокрацията". И как ще строят нашите управници демокрация без демос или с мургав демос?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: