ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Читателско мнение: За закона, морала и още нещо в ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 25.06.2015Коментари (22)5280
© Plovdiv24.bg
Провокиран от постоянния медиен шум около "съдбата" на ЦСКА, читател на Plovdiv24.bg изрази своето мнение за драмите около софийския клуб. 

Публикуваме гражданската му позиция "За закона, морала и още нещо" без редакторска намеса:

Пиша този материал, провокиран веднъж от постоянния медиен шум около "съдбата" на ЦСКА, и втори път - от жалейните приплаквания от страна на "национални" медии и журналистите в тях.

Едва ли остана човек в България, а и не само, който да не бе облъчен в последните дни с "драмите" около това ЦСКА с кой ще се слее, влее, прелее, излее, преименува, заидменува, дали ще получи или не компромис, дали ще мине метър и ще наруши отново всички правила на БФС. 

Дори и футболно незаинтересовани хора станаха неволни свидетели на оперета в грандиозен размер, засенчила де-що турски, латино или американски сапунен сериал има по родните канали.

Оставяме настрана чисто законовите и футболни правила - това, което се набива на очи, е явната, подчертана и засилена до кресчендо идея, че, видите ли, само защото става дума за ЦСКА, то трябва да се погазят закони, правила, морал, всичко, само и само да се спасял "символът", "една от колоните", "убиецът на еврошампиони".

Поради някаква причина ни се втълпява от софийските журналисти, че това не само е нормално, а е кажи-речи задължително. Пускат се всякакви анализи и коментари на сульо и пульо - единият предрича крах на целия футбол без ЦСКА, друг пък жалее за "малкият, скромен и анонимен зрител" от Сектор "В" на стадион "Българска армия". 

Всичко това - в контекста на "лошите правила/закони", които "отнемат и малката радост" на "горкия народ". И да се направело така че, разбирате ли, да се погазят всички тези правила и закони, за да се "спаси Символът".

Преди някой да ме посочи с пръст, че подкрепям другата част на София, синята, ще вмъкна, че съм привърженик на пловдивски клуб. И само на него, а не на него и "Левски/ЦСКА". Уточнявам това, защото за доста от тези "столични" писачи е невероятно трудно да осмислят факта, че има стотици хиляди фенове на футбола, които следят червените или сините само заради поредния цирк, смях и провал, а не защото са им фенове. 

Трудно е, господа, да го проумеете, но много народ им е през средата на гащите за вашите "грандове", отдавна останали такива само на хартия и във вашите болни мозъци.

Да се върнем на темата за "правилата" и "по-правилните" решения. Мен, лично, ме изумява явно изразената позиция, че явно има закон и "закон", като кавичките зависят от това кое е по-важно (кой го решава това, е тема на друг разговор). Тази позиция истерично се защитава, като се стига до тотален абсурд, а именно - призиви за всякакви действия, само и само ЦСКА да остане в "А" група (думи, казани от двама членове на Изпълнителния Комитет на БФС).

Известен бизнесмен, родом от Микре, дори определи като "подигравка с ЦСКА" налагането, при това със закъснение, на закона върху "Символът".

А подигравка ли е да бъдат изхвърлени и забравени от Бога други, не по-малко символични отбори? Пирин? Ботев? Спартак Вн? Или за тях законът е без кавички, за да го спазваме, а за други е с кавички, само защото са... "други"? Подигравка ли е да бъде оставена една групичка лупита, глупита, джуки и манджуки да се подиграват с десетки техни работници? Подигравка ли е да се призовава открито за завличане на десетки милиони данъци?

Или пък е подигравка това, че една частна фирма е оставяна ГОДИНИ наред да трупа задължения към хазната, работниците си, контрагентите си? Най-вероятно е подигравка и това да се вземат заеми с ясната идея, че няма да се върнат. 

Също така подигравка е да се правят какви ли не схеми за привличане на играчи, законно или не, вместо да се плащат трансферни суми. И тогава подигравката е за сметка на отборите, лишени от тези играчи. Някои от тях после "подигравателно" бяха извадени от групата заради... дългове.

Своеобразен "връх" бе достигнат скоро от един вой в популярен форум, който приравнява съдбата на футболните дружества Левски и ЦСКА със съдбата на България. Коя съдба на България? Убер-концентрираната между Вакарел и Сливница, за която всичко е оправдано в името на "грандовете"? 

Тази съдба, която е ОК с това да се налагат тежки санкции на всички отбори, ОСВЕН два? Ако е тази съдбата, която да браним... айде, няма нужда!

Всички тези позивни и напъни, за съжаление, показват едно животинско ниво на отношение към света около себе си. Това са хора, които ще погазят и правила, и норми, и закони заради "моето". Това са същите хора, с хиляди, които ще минат "метър" с някой данък, или ще "чопнат" нещо, и ще контрират всяка забележка с думите "какво толкова станало?" или "баш това ли е най-големия проблем на държавата!". 

Да, дами и господа, точно ТОВА е най-големия проблем на държавата. Кокошкарството, тарикатлъкът и дребнотемието. Защото същите тези "качества" си ги имаме в почти всички политици, по цялата верига нагоре, разликата е само в сумата. 

Действията на Вуте от Люлин - скриването на 2-300 лв от данъци на месец, работейки на "черна каса", са със същата тежест като скатаването на 2-3 милиона от държавна поръчка от страна на някой политик. Обяснението е едно и също, разликата е само в сумата.

Тъжно е, че такива призиви не само се налагат, те се налагат като "правилни" и "морални". Независимо от развоя с ЦСКА, горчилката от това, че ни се обяснява как е не само напълно нормално, но дори и задължително, да се гази всичко, само и само да се позволи съществуването на една черна дупка за пари.

П.С. Ако и когато дойде ден да потъне и другия гранд, спокойно може да се смени "ЦСКА" с "Левски", и пак ще четем същите излияния за "грандът", "символът", "всичко е оправдано". Това е още по-тъжно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ботев Пд1912
премахни филтъра

+1
 
 
МНЕНИЕТО..Е..НА..ВЛАДО..ГРИГОРОВ..ОТ..РАДИО..Пловд
ив,НО..НА..100ПРОЦЕНТА,..ПОДКРЕПЕНО..ОТ..ПЛОВДИВАН
И.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шапки долу пред Григор Димитров! Направи го!
Григор Димитров пред "Фокус": Можеха по-рано да ни преместят, само нашите два мача не бяха изиграни
Оределите редици на хандбалистите от Тракия (Пловдив) отелязаха 50 години от спортен връх
Виктория Радева зарадва множество деца с два шахматни сеанса и подаръци
Фенове на Спартак: Заставаме твърдо зад Денис! Всичко друго отдавна трябваше да е вън!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: