ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фен на Ботев към Иван Цветков: Прости ми, Ванка, вмешателствата в този период от живота ти!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 16.06.2015Коментари (18)7359
© Plovdiv24.bg
Привърженикът на Ботев Тинко Дончев написа в своята социална мрежа "Фейсбук" есе за футболиста Иван Цветков, озаглавил го "С раздвоени чувства!"

Plovdiv24.bg предоставя целия текст на привърженика на "жълто-черните" без редакторска намеса:

15 юни дойде бързо и неусетно. Следейки всичко що може сега да се пише за любимия Ботев с нетърпение очаквах този ден и час. Вълнувах се напук на годините си. С момчешки трепет държах картичката с лика на Иван Цветков пътувайки към стадиона. Жаркото юнско слънце не уплаши малцината верни фенове на Ботев. Представени бяха всички "възрастови" групи на трибуната-мъже, момчета, момичета. 

Със скромни овации посрещнахме треньори и футболисти. Зеленият тревен килим изведнъж пожълтя. Тук бяха нашите герои от изминалото първенство. С допълнение от двама засега нови футболисти, единият - с различен цвят на кожата. Ние по седалките с плах коментар за това и онова следяхме развитието на първата тренировка за новото първенство. Оценките ни тихо и безшумно изпълваха пространството около трибуната.

- "Няма ги! Цялата опитна среда на отбора ги няма" - почти едновременно констатирахме всички. Мариан, Иршак и Ванката ги няма! Разнообразните упражнения които се изпълняваха на игрището, увлекоха трайно футболисти и фенове. Но това загнездило се във всеки от нас, реално изречение за състоянието на средната ни линия периодично напомняше за себе си. След края на занятието си тръгнахме! 

Да си призная вървях в хладната привечер с раздвоени чувства от тази първа тренировка. Радостен бях за пореден път,че видях младите ми любимци. Присъствах на началната им тренировка с позитивното ми настроение към този отбор.Бях отново на прекрасната база сред съмишленици!

И въпреки всичко една мъжка тъга обхващаше мислите и чувствата ми. Преди всичко го нямаше Ванката. Нека не звучи в такъв тон, да е жив и здрав хубавия човек, НО!

Нещо липсваше в атмосферата на стадиона, във въздуха на игрището и не на последно място в нашите сърца! Фенската ми памет завъртя лентите на спомени с неговото футболно участие с жълто-черния екип. Пред очите ми се нанизваха в противниковите врати майсторските му попадения срещу Славия и Левски, в дербито с Локомотив Пловдив, сабления му удар в последната минута на стадиона под Аязмото и много други. 

Характерното му присъствие на терена и извън него бе на един достоен капитан, футболист и човек. Никога не ще се забрави тайнствената сила, която той владееше. С умението на велик магьосник от други светове, Ванката твореше красота на зеленото игрище. Без грубо натрапване на великолепните футболни качества,които притежава той непрекъснато съграждаше уменията на младите си колеги. 

Коректен по свой незабравим начин, внимателен към противника и към съотборника си, Ванката постоянно бе оценяван от взискателното футболно жури-публиката с най-високата оценка. За да дойде скоро и признанието на аудиторията за връчване заслужено на титлата "ПРОФЕСОР" в града. И тогава се роди една огромна и непоклатима човешка обич към този среден на ръст, но голям човешки титан! Той стана обичания символ на по-голямата част в нашия град. Името му трайно зае подобаващо място по "гърбовете" на феновете. Футболният спектакъл с негово участие вълнуваше всички ни дълго след последния съдийски сигнал. С много труд и умение той спомогна за извоюваното европейско участие на отбора. Но тежка травма го лиши от шанса, да напише лично златни страници за "Ботев Пловдив...

И сега когато ,въпреки напредналите години знае и може повече от преди, Обичания не само от мен Ванка не дойде на първата тренировка.

Затова ми е едно болно и объркано! Не, че няма кой да даде автограф на картичката! Не, че никой нищо не знае за футболната истина около него! Не, че храня илюзии с моето желание, да се оправят неяснотите около неговото бъдеще!

Но, Ванка разреши ми като несменяем капитан на този отбор да ти кажа нещо!

Несъмнено ти лично си изправен пред сложна дилема за разрешаване! От една страна годините възраст, от друга футболните начални успехи на родния ти клуб! Може би и семейството тихо заявява желанията си! Не на последно място и финансови сътресения клатят понякога и най-стабилния кораб в морето! Твоето далновидно виждане за бъдещето на даден тим, също може да влияе осезателно!

Ванка, с цялата си обич и уважение към теб, моля! Пределно ми е ясно, че решението какво да правиш следващата една година е само твое! Ти, символ на свободното и необвързано мислене и действие, с голяма доза усет и познание за себе си вземи най-правилното решение! Аз определено считам, че тази прекрасна игра-футбола се нуждае още от теб! Да не говорим за Ботев като тим и Пловдив като град! 

Прости ми, Ванка, вмешателствата в този период от живота ти! Но знай, че съм стъпил здраво на моята лична човешка обич към теб и затова имах силата днес да ти пиша за тези неща!

Да допълня, подобни искрени чувства изпитва и достойната част от Пловдив! Която не ще промени обичта си към теб! И аз също, скъпи мой Иван Цветков! Ще пазя докато мога НЕОПЕТНЕНА картичката с твоя лик! Дори и да не успея да взема автограф от теб!

15.06.2015 г. Пловдив
С уважение: Тинко Дончев






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ingu
премахни филтъра

-2
 
 
Смятай колко беден откъм кадри е тоя клуб, щом един ром от лом, футболен пенсионер, и някакъв изпаднал легионер за има-няма два сезона стават легенди. Ха-ха-ха!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Георги Дерменджиев: Готови сме за финала! Няма фаворит, Ботев иска да се докаже пред феновете
Официално: Продадоха 10 000 билета за финала за Купата
Отварят две каси на Националния стадион в деня на финала
Кметът на Пловдив и "жълто-черна" легенда с призив от "Колежа": Да подкрепим Ботев във финала!
Керкез: В един мач всичко е възможно! Нормално е да не сме фаворити
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: