ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев прегази Левски, "канарчетата" изхвърлиха "сините" от Републиканското
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 08.06.2015Коментари (13)4848
© botevplovdiv.bg
Ботев прегази с 3:0 Левски в 1/8-финален мач-реванш от турнира за Републиканското първенство при набор 96. По този начин с общ резултат 4:2 "канарчетата" изхвърлиха "сините" от турнира. Срещата се игра пред над 1000 зрители на централния терен на базата на "жълто-черните" в "Коматево".

"Жълто-черните" бяха с класи над съперника си, а множеството пропуски попречиха на момчетата на Иван Кочев да стигнат до още по-убедителна победа. В първата среща пловдивчани отново изпуснаха една дузина положения, а тогава "сините" се възползваха от това и спечелиха с 2:1.

Срещата пред пълните трибуни в "Коматево" стартира по отличен начин за ботевистите и още в 4-ата минута резултатът бе открит. Рангел Игнатов получи пас зад гърба на "синята" отбрана от Валентин Томов и с премерен удар прати топката в мрежата на столичани за 1:0. В 10-ата минута Кристиан Димитров намери с тънък пас Виктор Пенчев, но 17-ката на "канарчетата" не успя да овладее кълбото. В 17-ата минута капитанът Мартин Атанасов отправи топовен удар от 20 метра, а стражът на софиянци спаси.

В 19-ата минута Наско Милев направи индивидуален пробив и пробва фалцов удар, а вратарят отново бе на точното място и отрази шута. В 23-ата минута Никола Марин центрира отлично и кълбото се озова в Наско Милев, който обаче прати топката в аут. В 26-ата минута Милев се реабилитира за пропуските си и удвои аванса на "канарчетата". Нападателят получи топката в наказателното поле на Левски, преодоля вратаря и с мощен удар вдигна на крака за втори път бултрасите.

60 секунди по-късно Милев бе близо и до втори гол, но стражът на "сините" пресече пас към нападателя на Ботев и предотврати опасността. В 29-ата минута "сините" стигнаха до единственото си добро положение за гол, след като получиха право да изпълнят свободен удар, след който топката се отклони от страничната греда на Мартин Димитров. В 31-ата минута Никола Марин пусна топката покрай вратаря на "сините" и кълбото попадна в Емил Камберов, който прати топката между купа от играчи, но кълбото излезе в аут.

В 37-ата минута "жълто-черните" стигнаха до трети гол, след изключително красива триходова акция. Валентин Томов овладя кълбото по левия фланг и пусна към Наско Милев, който с едно докосване намери Емил Камберов, а деветката шутира и прати кълбото под плонжа на "синия" вратар. В 42-ата минута Рангел Игнатов проби и центрира към Наско Милев, който от няколко метра пропусна ново чисто положение.

След почивката "канарчетата" продължиха да са далеч по-активният отбор и положенията пред "синята" врата летяха едно след друго. В 50-ата минута Емил Камберов се отскубна по левия фланг и пробва остро центриране, но пасът бе неточен и топката се озова в ръцете на вратаря. В 56-ата минута Наско Милев намери Исмет Рамадан, който овладя топката от въздуха и пусна към Валентин Томов и той шутира, но ударът на халфа бе неточен.

Последваха изключително бурни минути, в които се стигна до положения и пред двете врати. Първо в 57-ата минута Виктор Пенчев проби отлично по лявото крило и изведе Наско Милев на празна врата, а нападателят прати топката в аут. След нови 60 секунди Милев получи пас зад гърба на "синята" отбрана и напредна, но подходи несериозно към ситуацията и пробва прехвърлящ удар, което вбеси треньора на "канарчетата" Иван Кочев и само след минути Милев бе заменен. В 60-ата минута пропуските на "жълто-черните" можеше да бъдат наказани. "Сините" организираха атака по левия фланг, при която играч на Левски остана сам срещу Мартин Димитров и пусна топката покрай вратаря, но притичалият Кристиян Димитров изби кълбото преди да пресече голлинията.

В 73-ата минута Виктор Пенчев намери Радослав Апостолов, който стреля от движение, но много неточно. В 76-ата минута "сините" пробваха няколко удара към вратата на Ботев, но всичките им опити бяха неуспешни и кълбото бе изчистено от отбраната на Ботев. В 78-ата минута Милко Георгиев се откъсна по левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят се намеси блестящо и спаси. След 60 секунди отбраната на столичани отново се пропука и Валентин Томов остана сам срещу стража на "сините", но и този път вратарят бе краен победител и спаси. 3 минути преди края Милко Георгиев бе изпуснат по лявото крило и стреля, вратарят изби и топката попадна във Валентин Томов, но осмицата отправи слаб удар и не затрудни стража.

По този начин "канарчетата" се класираха за 1/4-финалите на турнира. Жребият за тази фаза е в сряда, а мачовете са на 13 и 16 юни.

Източник: botevplovdiv.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ДИСЕМКОВ
премахни филтъра

+2
 
 
Ето имаме готов втори отбор. Обиграйте ги малко в Б група и догодина всичките сработени на куп.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Ботев може да загуби седмата позиция
На този ден преди 1 година: Всички говореха за Ботев и Пловдив
Ботев пусна още билети за мача с ЦСКА-София, бройките са ограничени
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър при трудно гостуване
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: