ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Костадин Видолов е Бащата на Ботев!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 18.03.2015Коментари (35)8236
© Plovdiv24.bg
Пловдив е особен град. Не, всъщност е уникален! Защото само там едните си имат Бащата, а другите... също. Бащата на "Ботев" е Костадин Видолов. Всичко, ама всичко най-хубаво за този отбор в последното петнайсетилетие е свързано с мълчаливеца от Войсил.

Той беше човекът, който крепеше "Ботев", когато Димитър Христолов се чудеше как да го затрие. Коцето две години сам удържа "Ботев" в елита. Веднъж, аха дори да го закара до топ 5. Феновете пълнеха стадиона заради него. И го опразниха заради него, когато той си тръгна. След това вече нямаше какво да спаси Христола.

Костадин Видолов обаче е така свързан с "Ботев", че без него няма... "Ботев"

И това най-добре се видя, когато се появи "Ботев" на феновете, "Ботев" на обичта. Кой ли не се изреди на треньорския мостик. Кой ли специалист не дойде с визитката си. И накрая кестените ги вадеше той. Първо, сам качи тима от "В" в "Б" група. После се наложи да оправя бакиите на Хубчев и Радуканов. Изведе Канарите на бараж със "Спортист" (Своге) и го спечели. Така го направи, че докато публиката го носеше на ръце в "Овча купел", Цветан Василев обеща: "За такъв отбор винаги ще има пари".

И наистина имаше. Ядоха ги обаче други. Такива като Мъри, като Саид, заради които "Ботев" плати най-скъпото 5-о място в историята на България. Коцето го забравиха. Всъщност сети се за него единствено Тервел Златев. Сети се да му забрани да стъпва на базата. Влияел зле на отбора с думите си.

Представяте ли си Костадин Видолов да влияе зле на "Ботев"!?

Слава Богу, това безумие не продължи дълго. И каква ирония на съдбата! Трябваше "Локомотив" на Бащата да бие "Ботев" в "Коматево" за Купата на България, за да се сетят "жълто-черните" за своя Баща. Върнаха го в отбора като помощник на Петър Пенчев. Всъщност, ако питате Пепо, те са тандем. Това обаче няма значение. За "Ботев" е важно, че Видолов е отново на пейката. Както стана дума, Пловдив е особен град. Пейките му също са такива. Затова и не гледайте кой с каква тапия е на нея, а кой какво прави. Като гледаш пейката на "Ботев", разбираш, че Пенчев е треньорът на отбора, а Видолов - сърцето му. Затова и Коцето тича 20 метра, за да се радва на гола така, както някога го правеше като футболист.

А най-печеливши от всички са младите момчета на "жълто-черните", тези като Гамаков, като Чунчуков, като Дрянов и останалите. За тях няма нищо по-добро на тези години да се учат от Видолов. И види се добре учат, щом вече са в топ 6.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Audiokick1912
премахни филтъра

+9
 
 
Браво за статията, най-накрая да прочета нещо признателно към човека, който всички Ботевисти ценим! Успех Коце!
-13
 
 
До вчера го гонехте ,а днес вече баща.Баща може да има само един отбор и вие знаете кой е това ...От copy/paste няма нужда ,вечно сте втори.Строежът на стадион "Христо Ботев" отново е спрял. Преди около месец работата бе възобновена, но липсата на финансиране пак си е казала думата. Идеята на ръководството на "канарчетата" бе през лятото да се завърши изцяло централната трибуна, за да може тимът да се върне и домакинства на "Колежа". На този етап обаче това изглежда по-скоро като добро пожелание. Шефовете на Ботев се презастраховаха, като отново заявиха базата в Коматево за домакинските мачове на отбора и през следващия сезон. ЛАПАЙТЕ СЕЛЯНИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: