ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев (Пловдив) - 103 години на футболния пиедестал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 12.03.2015Коментари (78)9968
©
Днес, 12 март 2015 г., ПФК "БОТЕВ" Пловдив отбелязва 103-годишнината от своето основаване. На тази дата през далечната 1912-та се ражда спортната организация, която един век по-късно вече е обединила хиляди съдби, белязала е и е възпитала в духа на спорта редица поколения пловдивчани. Ражда се Клубът, който в ролята си на футболен пионер в България е обречен завинаги да бъде различен и силно магнетичен.

Благодарение на нашите предшественици през годините "БОТЕВ" е изградил своята ценностна система, олицетворена с девиза "Красота, Вяра и Борба". За Ботевистите приоритет винаги е била и ще си остане естетиката в спорта. Красотата на терена и страстта по трибуните са отличителни черти на любимия ни Клуб, а гордия Ботевски дух, непоклатимата вяра и безусловната смелост са издигнали идеалите на "БОТЕВ" много над традиционните спортни отличия.

Във вените на "жълто-черния" Клуб винаги ще тече революционната кръв на неговия патрон - Христо Ботев, а нашето задължение е да браним светлото име на поета и национален герой с общите си дела.

Настоящият момент е само един миг от историята на "БОТЕВ". И по типичния за харизмата на Клуба начин, годишнината ни заварва в разгара на вълнуваща седмица, която ще има гарантирано емоционален завършек. От кой вид ще бъдат емоциите ще разберем само след няколко дни - в неделя, но едно е сигурно - огнището на "БОТЕВ" никога не угасва. Пламъците в него винаги са парещи и буйни. И такива ще продължат да бъдат...

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВИСТИ !







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на татарин
премахни филтъра

-28
 
 
Скоро чествахме годишнина на Васил Левски, днес се чества годишнина на друг мъртвец БотевПд 99 годишнина, а не 103 както се пише, скоро ще има юбилей 5 години от създаването на БотевЪ, честито.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: