ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Оля ал Ахмед: САЩ разпалиха войната в Украйна!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 14.02.2015Коментари (2)6219
©
Две противоположни мнения за резултатите от срещата в Минск по украинския конфликт се сблъскаха в студиото на Нова телевизия. Журналистката и преводач Оля ал Ахмед защити позицията на Русия, като заяви, че върви тотална медийна манипулация на факти и данни - както за сраженията, така и за жертвите от страна на мирното население.

Според журналиста Георги Коритаров в споразумението за примирие не е поставен и решен нито един сериозен политически въпрос. 

"Нещо повече - Порошенко заяви, че има категорично неприемливи условия от Русия, тя не е осъдена като агресор и внушението е, че Западът се опитва да принуди постепенно Украйна да приеме условията на Русия", заяви Коритаров.

"Много добър анализ е направен във в. "Шпигел", в който се казва, че САЩ носят вина за разпада на Украйна. Напълно съм съгласна. Цялата тази конфронтация я направи САЩ. Не мога да разбера защо светът без никакви факти и данни обвинява Русия за агресор. Порошенко размахва някакви данни, някакви паспорти. Имайте предвид, че когато взимат някого в армията в Русия, те му отнемат паспорта", посочи Оля ал Ахмед.

"Ако Украйна имаше ядрено оръжие, руснаците не биха дръзнали да окупират Крим", вметна Коритаров.

Оля ал Ахмед нарече датата 15 февруари, когато трябва да се осъществи примирието между Украйна и Русия, "лъч надежда". 

"Моята прогноза е, че Украйна ще се разпадне така, както се разпадна Югославия. Защото не може една държава да върви против народите си и да ги разделя с война", заяви тя.

"Ако Европа и САЩ се обединят с мощни санкции срещу Русия, Украйна няма да се разпадне. Солидарността и силният натиск срещу съвременния нацизъм са единствения шанс за спасяването на Украйна", заяви на свой ред Георги Коритаров.



Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Подкрепям Оля ал Ахмед! Платеният драскач Коритаров да си гледа работата! Нека да изброим фактите. 1. Ю.Тимошенко крадлата доларов милиардер в затвора за аферите й с кражби в огромни суми. 2. Ю.Тимошенко се прави на инвалид, на поразена от болест в гръбнака. Призовава Запада за справедливост. 3. ЕС призовава Янукович да освободи Ю.Тимошенко. 4. Симпатизантите на Ю.Тимошенко започват Майдана. 5. Янукович подписва съглашение с ЕС за %пътна карта% по асоциирането. 6. Консултации на Янукович за партньорство с НАТО. 7. Янукович взема пауза за "пътната карта" към ЕС. 8. Брюксел недоволни обвиняват Москва. 9. Майданът прераства в Евромайдан. 10. Президентите на Полша, Литва и Латвия, както и Барозу с Меркел на крака при Янукович да го кандардисват. 11. ЕС решително настоява да бъде освободена крадлата Ю.Тимошенко. 12. Янукович е принуден да избяга от Киев. 13. Евромайданът с въоръжен преврат взема властта в Киев и организира спешно избори за Върховната Рада, сетне и за Президент. Неудобните партии нямат достъп до изборите. 14. Недоволните области Донецк, Луганск, Харков, както и автономната република Крим протестират и не приемат незаконната власт. 15. На основанията на своята Конституция и в съответствие с Конституцията на Украйна се провеждат избори в Крим. 16. Властта на Крим иска от Кремъл помощ за осигуряване на нормална обстановка за изборите. 17. Правый сектор поема нещата в Харков и губернаторът заедно с градския съвет клекват и се подчиняват. 18. Референдум в Крим, по чийто резултати Крим иска от Съвета на Федерацията на Русия да бъдат приети в Руската Федерация. 19. Москва приема молбата и с указ на Путин Крим е в територията на Русия. 20. Това вече преля чашата за Белия дом и започва серията от санкции срещу Русия. 21. Другата главна цел за САЩ - Донбас отказва да се подчини и с оръжие в ръка се брани от украинската армия. 22. Започва епопеята на така наречената АТО(антитерористична операция), която по същество си е гражданска война. 23. САЩ и ЕС обвиняват Русия за намеса в Украйна. 24. Генералният секретар на ОССЕ вчера на 13 февруари заяви, че не е видял никакви руски войски в Украйна и Новорусия. 25. На границата на Русия с Украйна в областите Донецк и Луганск постовете на ОССЕ не са забелязали никакви руски войски да я преминават. 26. Минското съглашение няма да бъде изпълнено. Радикалите в Украйна искат да обесят Порошенко. 27. Така освобождаването на Юлия Вл. Тимошенко е най-скъпото освобождаване в историята на човечеството.
+9
 
 
Много правилно казано от Оля ал Ахмед.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: