Осъденият за "черно тото" пловдивчанин: Объркали са човека

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:17 / 05.12.2014
5692
Старозагорски районен съд наложи условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок на Найден Кехайов, който опитвал да уреди футболен мач между юношите на Берое и Любимец миналата година. Потърпевшият обаче твърди, че е станала грешка и сега обжалва решението.

Якият пловдивчанин, който е и съдържател на пицария под тепетата, изрази своята позиция кратко, но ясно.

"Мога да кажа само, че пари не съм предлагал и не съм искал да манипулирам футболна среща. Става дума за объркване от страна на съда. Обжалвал съм присъдата си и има насрочено заседание, след което ще дам сензационна информация. Имам доказателства, които ме оневиняват", заяви 27-годишният Кехайов пред "Стандарт".

Той е бивш футболист и управител на фирмата "Аморе - КН". Съдът му лепна условна присъда от 2 години и глоба от 10 000 лв. Причината - опитал да подкупи треньора и футболистите на юношеския отбор на Берое (до 19 г.) за мача им с Любимец на 31 август 2013 година. В хода на делото бе прието, че Кехайов отначало се свързал с наставника на юношите Иван Гаджев и му предложил 3000 евро, за да загубят мача.

Гаджев обаче се оказал честно момче. Първо събрал футболистите и ги разпитал дали въпросният човек е звънял и на тях. Трима от играчите си признали, че ги е търсил с рушвети между 500 и 1000 евро. Иван Гаджев разказал случая на ръководството на Берое, а шефовете на свой ред уведомили офицера по сигурността в БФС Христо Христов.

Внесли жалба до прокуратурата, която внесла обвинителен акт. Магистратите му предложили споразумение, срещу което да издаде всички останали по веригата. Кехайов обаче отказал и в крайна сметка получил 2 години условно. Във футболните среди се коментира, че Найден Кехайов всъщност е дребна риба. Любопитно е, че съдружник на Найден Кехайов в ресторантьорския бизнес е Краси Кръстев - бивш играч на "Ботев" (Пловдив).



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).