ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев няма какво да прави в Топ 6
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 28.11.2014Коментари (32)6289
© Plovdiv24.bg
Ей, голямо натискане за пустата първа шестица. Класирането там стана цел на почти на всички отбори. Само "Хасково" и "Марек" още не сме чули да казват, че искат да играят догодина в топ 6. Със сигурност за следващите редове, които ще напишем, голяма част от феновете на "Ботев" отново ще ни теглят по една звучна и ще ни обвинят в атака срещу любимия им отбор. Първо да кажем, че ние нямаме нищо против "Ботев", но той просто няма място в топ 6. Не защото не разполага с футболен капацитет или пари. Просто погледът на пловдивчани трябва да е насочен малко по-напред в бъдещето, а не под носа им. Ето ще погледнем накратко и при друго стечение на обстоятелствата и класиране на пловдивчани в първата шестица. Там ще са още ЦСКА, "Лудогорец", "Берое", "Левски" и "Литекс". Хората на Вили Вуцов не са кой знае колко по-зле примерно от изявите на селекциите в синьо, оранжево и старозагорско зелено. Да кажем, че някъде срещу тези отбори "Ботев" ще вземе точки. И какво от това? Дори и да се класират за Европа, може да се окаже така, че ще загубят повече пари, отколко ще спечелят.

Подобен бе случаят на "Левски" при отпадането от "Иртиш" в Лига Европа. Грешно е да се мисли, че като се класираш за предварителни кръгове в евротурнирите, ще вкараш в касата милиони левове. Друго, от което "Ботев" ще си пати от топ 6, е, че всеки мач там е война. Точно такава, каквато бе преди, по време и след двубоя с "Левски" през уикенда. В редиците на Вуцов има достатъчно млади момчета, които, честно да си кажем, не са свикнали да издържат на напрежение. За какво им е на пловдивчани цяла седмица да поемат ударите я на ЦСКА, я на "Лудогорец" или "Левски" в дните преди мача? Излишно е. От престрелките по медиите само могат да загубят още преди съдията да е надул свирката. Друг минус може да дойде от базата в "Коматево". Надали има две мнения по въпроса колко всъщност е уникално съоръжението. След мача с "Левски" Гонзо ей така от нищото заяви, че базата не става за приемането на дерби мачове. Утре ще го каже Стойчо, а след седмица Хубчев. Така БФС бързо ще клекне и за щяло и нещяло ще си измисля наказания за бултрасите, за да играят пред празни трибуни или на неутрален терен. Не на последно място са проблемите с КТБ и Цветан Василев.

Банкерът в момента е един от най-мразените в държавата а всеки го свързва с пловдивския тим. Откакто погледът на българите се измести от "Ботев", стадион "Христо Ботев" започна отново да се изгражда и дори и със закъснели срокове ще се построи. Ключовата дума е спокойствие. "Жълто-черният" отбор го има засега, но ще го изгуби, ако финишира в топ 6. Като ударим чертата, изглежда, че "Ботев" ще има много повече минуси, отколкото плюсове в шестицата. Сега набързо да кажем какво ще стане, ако хората, водени от Вили Вуцов, си останат под шестия. Първото и най-важно - ще имат достатъчно време да работят за бъдещето. За онзи поглед напред в годините. В редиците на "жълто-черните" има достатъчно млади момчета, които след 1-2 години могат да се превърнат в бижутата на родния футбол. Но с тях трябва да се работи внимателно, да се пипа с кадифени ръкавици. През ден четем за интерес към Гамаков, Чунчуков, Васев и Колев. А това не са всички. Все повече ще чуваме за Айтов, Казаков, Терзиев, Наско Милев и други. Те всичките имат потенциала да играят голям футбол един ден. Но не днес или утре. Особено пък да водят война с "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. Друг голям плюс за "Ботев", е че градският съперник "Локо" (Пд) също остава при долните шест. Така дербито на Пловдив ще го има още два пъти. Радост за феновете и на двата отбора. Освен това Вуцов може да съхрани част от играчите си в определени мачове и да засили мощта на "Ботев" за купата. Плюсовете да играеш в долната шестица не са никак малко. Няма да падне небето, ако не си при борещите се за Европа, напротив. Да си го кажем - "Ботев" няма нужда да се натиска за първата половина от таблицата. Не е лошо всички фенове, които днес ще ни теглят поредната, да се замислят върху това.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 20
01.12.2014
01.12.2014
30.11.2014
29.11.2014
29.11.2014
29.11.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на milesder
премахни филтъра

+16
 
 
Скоро не бях чел по глупава статия с по-глупави доводи.Авторът опитва да внуши ние от Ботев да сме страхливи ,да не се борим, да се примирим, да нямаме амбиции, да не каляваме младите футболисти в битка с по-силни отбори.Най ми "хареса" това да не се класираме за евротурнирите защото можело да се набутаме !!!!!!! Уникална простотия.Какво да го псувам автора той по-умен няма да стане.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: