ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев съкруши Литекс в Ловеч и заложи на дузпата Краси Балъков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:21 / 08.11.2014Коментари (100)17102
© pfclitex.com
Ботев се наложи с 2:1 като гост на Литекс в дерби-срещата от 15-ия кръг на "А" група. Така пловдивчани изхвърлиха от топ 6 съперника си и заплетоха още повече интригата в първенството за първата шестица. Освен това възпитаниците на Велислав Вуцов заложиха на дузпата Красимир Балъков заради неубедителните изяви на "оранжевите" откакто той пое тима.

Ловчанлии можеха да поведат още в 13-ата минута, когато Страхил Попов качи от фаул коженото кълбо на главата на Асприля, но нападателя не намери целта.

"Канарчетата" отговориха с изстрел от фаул на Момчил Цветанов в 21-ата минута, който Баривейра изби.

По-активната игра на "оранжевите" даде резултат в 39-ата минута, когато те откриха резултата. При бърза контраатака Джордан се възползва от груба грешка на Адам Стаховяк и откри резултата в Ловеч. Нападателят бе изведен от Кристиан Малинов в предни позиции и след неуспешен шпагат на Росен Колев, Стаховяк увисна също излязъл много пред пеналта си и за Джордан остана да покаже техника, като вкара топката в опразнената врата.

Този гол не отчая пловдивчани, които в последните секунди на полувремето възстановиха резултата чрез Томаш Иршак. Цветанов върна към Огнянов, който с много прецизен пас качи топката на главата на отскубналия се зад гърба на защитата в оранжево Иршак. Чехът чукна кълбото и то влетя точно край сглобката до далечната греда. 

Втората част започна с два сериозни пропуска за домакините. Първо в 54-ата минута Джордан стреля с глава, но на сантиметри покрай дясната греда на пловдивчани, а малко по-късно централният нападател бе изведен зад гърба на гостуващата отбрана, но диагоналният му шут бе твърде неточен.

Така се стигна до 63-ата минута, когато "жълто-черните" осъществиха пълен обрат. След добра атака и куп рикошети, коженото кълбо стигна до Александър Колев на дъгата на пеналта, който стреля силно и вкара в долния ляв ъгъл на Баривейра. 

До края Литекс наложи натиск в половината на гостуващия тим, като беше и много близо до изравняването, но само добрата изява на Стаховяк в 85-ата минута попречи на домакините да вземат нещо от този двубой. По този начин полския страж изкупи вината за нелепия гол, с който ловчанлии откриха резултата. 

С победата Ботев събра актив от 25 пункта, които го отреждат на 4-то място. Литекс се свлече на 7-о място с 22 точки.

Литекс - Ботев 1:2
1:0 Джордан 39'
1:1 Иршак 45'
1:2 А. Колев 63'

Литекс: Баривирейра, Попов, Менди, Гълъбов, Недялков, Асприля, Бумал, Малинов (Н. Колев), Руменов (Ангелов), Ваюши (Десподов), Джордан

Ботев: Стаховяк, Христов, Инез, Р. Колев, Филипов, Цветанов (Терзиев), Иршак, Гамаков, Огнянов (Васев), Колев (Балтанов), Чунчуков


Още по темата: общо новини по темата: 19
12.11.2014
11.11.2014
11.11.2014
10.11.2014
10.11.2014
09.11.2014
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на NHL
премахни филтъра

+20
 
 
Аз съм безкраино щастив от победата на канарите но съм много смутен, от това че никои не коментира тоя йълт картон на смешния вратар на литех, по всички правила на футбола това е червен картон. Ние сме единствения отбор в света, на които два пъти му се случва И два пъти дават йълт лкартон на вратарите, явно молитвите на тоя мангал са дали резултат. Каква е тая гавра поредна с Ботев. Напълно умишлени деиствия 100%, незнам защо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: