Левски приема Берое в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:27 / 27.10.2014
1575
Левски ще бъде лишен от домакинство зара­ди изцепките на сини фенове във вечното дерби. Още през първата част запалянко от сектор А удари със снежна топка треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, а в края на мача ултраси от сек­тор Б нахлуха на пистата.

Заради първото нещо Левски може да отнесе санкция от 1 до 3 мача с лишаване от до­макинство, но може да се размине и само с глоба. Зави­си как Дисциплинарната ко­мисия утре ще тълкува удара по Младенов - дали е с после­дствия или не. Длъжностни­те лица са описали, че той е паднал на пистата, което означава, че наказанието ще е тежко.

Такава ще е санкцията и заради нахлуването на фено­ве на пистата, защото тогава са били ранени двама поли­цаи, които са били откарани в болница за оказване на пър­ва помощ. Това означава, че наказанието на сините с ли­шаване от домакинство ня­ма да се размине, само оста­ва въпросът за колко срещи. Това пък автоматично ще докара на клуба глоба от 30 хиляди лева, защото за тре­ти път през сезона ще е наказан по този начин (Левски бе наказан с мачове на празни врати след гостуванията на Берое и Литекс).

"Тема Спорт" разбра, че този път на сините няма да бъде налагана санкцията "мач при закрити врати", която обикновено заменя "лишаване от домакинство". Това означава, че поне следващото до­макинство ще трябва да се играе в друг град. По програ­ма то е на 7 ноември срещу Берое. И мачът със заралии почти сигурно ще е в Плов­див. Това наказание ще кост­ва допълнителни разходи по наемането на стадион под тепетата - един от тези на Ботев или Локомотив.

Иначе освен наказанието с лишаване от домакинство (за една или няколко срещи) и произтичащата от това глоба от 30 хиляди лева се очаква сините да бъдат уда­рени и с 5 хиляди лева за нав­лизането на фенове на писта­та, 2 хиляди лева за плакати, призоваващи към насилие, по 2 хиляди за хвърляне на предмети от фенове и за ползва­не на пиротехнически сред­ства. Което прави над 40 хи­ляди лева.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 30
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).