ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отупа Берое в Битката за Тракия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:51 / 24.10.2014Коментари (78)14752
Отборът на Ботев прекъсна черната серия от 7 мача без победа над Берое. На "Футболен Комплекс Ботев 1912" пловдивчани се наложиха с 3:1 над старазагорци. 

Милен Гамаков изведе "канарчетата" напред в 50-ата минута, а преди това заралии останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Игор Джоман. 

Томаш Иршак покачи на 2:0 в 55-ата минута, а Иван Цветков направи резултата класически в 65-ата минута. 

Димо Бакалов отсрами Берое, след като се разписа четвърт час преди края за крайното 3:1.

Ето и как се разви мачът по минути:

2'
Венци Христов нахлу по десния фланг, центрира в наказателното поле, но играч на Ботев изби. Старозагорци претендираха за игра с ръка, но такава нямаше.

3'
След добре изпълнен корнер опката попадна в Чунчуков на първа греда, който я насочи към вратата на Макенджиев, но тя се отби в крак на защитник в зелено и отскочи, като замалко да изненада неприятно вратаря, който с последни сили я изби от вратата си,

5'
Отлично спасяване на Стаховяк на удар от метра от вратата си.

11'
Ново опасно положение за гол пред вратата на Берое. След корнер, топката попадна в Роман Инез, който стреля с глава на задна греда, но топката мина на сантиметри от вратата.

13'
Мариян Огнянов се измъкна и нахлу в наказателното поле на Берое, където бе притиснат от Зафиров. Все пак номер 7 от Ботев успя да стреля към вратата, но ударът му бе избит от вратаря на гостите в ъглов уадр.

15'
Уникален пропуск на Иван Цветков. Грешка в защитата на гостите (Игор Джоман) позволи на Чунчуков да получи топката пред вратата на Макенджиев, подаде Цветков, който можеше бързо да си асистира отново с Чунчуков, но се забави, последва удар на нападателя, който бе блокиран с ефектен шпагат от Джоман.

28'
Пропуск на Томаш Иршак от ляво на вратата на Берое.

29'
Венцислав Христов остана сам срещу Адам, но полякът спаси, последва нов натискт на гостите, този пъ топката бе центрирана от другата страна от Пенев, но Костадинов прати топката с глава право в ръцете на Стаховяк.

30'
Пропуските пред двете врати се редуват един след друг. След като Мапуку не успя да преудолее Стаховяк, пред Чунчуков се откри отлича възможност. Падателят на Ботев излезе от дясно очи в очи с вратаря на Берое, но отнова топката мина над вратата на гостите.

38'
След поредица от груби нарушения Джоман бе изгонен за втори жълт картон

41'
Удар на Цветков от границата на наказателното поле мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Макенджиев.

43'
Атака на Ботев от ляво, чрез Цветков, който пусна успореден на гол линията пас към Чунчуков, но топката се оказа бърза за нападателя на Ботев.

45'
Удар на Цветелин Чунчуков на 2 метра от границата на наказателното поле, топката отново мина на сантиметри от вратата на гостите.

49'
Опасно положение пред вратата на Ботев, след ъгловия удар топката бе насочена силно в наказателното поле, но никой не успя да играе с нея.

51' ГООЛ!
Гамаков откри головата сметка за своя отбор. Цветков получи топката пред наказателното поле, премина през двама защитници в зелено, видя откриващия се в ляво Гамаков и го изведе, който с тиоповен изстрел замалко да скъса мрежата на Макенджиев.

55' ГООЛ!
Цветков изведе Томаш от дясно, чехът остана сам срещу Макенджиев и без проблеми мушна топката под плонжа на вратаря.

65' ГООЛ!
И Иван Цветков се разписа в мрежата на Берое след ефектен шпагат. Пламен Николов направи силен рейд по десния фланг и пусна успоредна на гол линията топка, като най-съобразителен се оказа Цветков.

70'
Огнянов премина през защитата на гостите и пусна прехвърляща топка в наказателното поле, но нито един негов съотборник не съобрази да играе с нея.

74'
Цветков нахлу от дясно, пусна бърза топка в наказателното, тя бе избита от защитниците в зелено. Последва ново центриране, този път към Огнянов, който остана под нея.

76'
Венци Христов намери добре Бакалов, защитата на Ботев проспа положението и остави на Бакалов да мушне топката под плонжа на Стаховяк.

79'
Цветков получи отличен пас от Галешич фронтално срещу вратата, но вместо да бие директно подаде на Огнянов, който не очакваше топката и Берое изчистиха далеч от своето наказателно поле.

84'
Гостите поискаха игра с ръка на Инез, след удар на футболист в зелено. Такава обаче нямаше, Инзе игра с рамо.

86'
Огнянов и Цветков не се разбраха и пропуснаха ново чисто положение пред вратата на гостите.

90' Край на мача!

 

Още по темата: общо новини по темата: 14
24.10.2014
24.10.2014
24.10.2014
24.10.2014
23.10.2014
23.10.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на BultrasDortmund
премахни филтъра

-23
 
 
Браво, селяндури, спечелихте дербито на циганските гета. Ще изкарате ли сезона или с новите директори ще ви закрият до Нова Година?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: