ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Ботев спечели Битката за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:52 / 27.09.2014Коментари (281)32319
Цветелин Чунчуков откри резултата с красива странична ножица
Ботев победи Локомотив с 2:0 и спечели 97-ото издание на пловдивското Ел Класико на ниво "А" група. Така "канарчетата" увеличиха преднината си в класирането на 12 точки пред градския съперник.

Головете за "жълто-черните" вкараха Цветелин Чунчуков в 27-ата минута и Иван Цветков в 56-ата минута. 

Преди мача капитанът на Ботев Иван Цветков получи плакет от президента Иван Джиджев за своя мач №100 в "А" група.

Ето и как се разви мачът минута по минута:

1'
Адам Стаховяк беше на път да направи сериозна грешка още преди да е изминала и половин игрова минута. Полският страж излезе извън наказателното си поле, за да прихване дълъг пас, но се размина с топката. Карагерен я стигна до аутлинията и опита да центрира, но Пламен Николов изчисти. Впоследствие Наков опита далечен шут, но твърде слабо и Стаховяк улови.

11'
Невероятна грешка на Богомил Дяков се размина без последствия за Локомотив! Защитникът не се ориентира как да посрещне балонно центриране и топката го удари в гърба, след което отиде право в Иван Цветков на 7-8 метра от вратата. Капитанът и Алекс Колев опитаха да разиграят, но загубиха безславно.

23'
Добра атака за "канарчетата", топката бе пусната в наказателното поле, където Цветков я овладя и опита да подаде Чунчучков, но Стойчев я блокира и спаси опасната ситуация пред свояат врата.

27' ГООЛ!
Цветелин Чунчуков отрива резултата с уникален гол. Ботев организира много бърза атака през центъра, при която Цветков изведе Лъчо Балтанов сам срещу Стойчев. Халфът шутира силно, вратарят боксира, а Чунчуков я добави с атрактивен удар от въздуха.

31'
След удар от около 25 метра на Мартин Камбуров топката мина на сантиметри над вратата на Стаховяк.

42'
Васев подаде отличен пас към Чунчуков, който не успя да спре лесната топка и да се изправи сам срещу Стойчев.

51'
Многоходова атака за Ботев през центъра, Огнянов успя да си размени няколко паса със съотботниците си, подаде на Христов, който изведе отлично Чунчучков. Голмайсторът на "канарчетата" навлезе в наказателното поле, но последвалия пас му бе блокиран.

54'
Дузпа за игра с ръка не бе отсъдена. Христов пое топката, и бе спънат на границата на наказателното поле, Огнянов обчае продължи игра, навлезе в наказателното поле и опита успореден на голлинията пас, но топката срещна ръката на Парано. Съдията обаче подмина ситуацията.

56' ГООЛ!
Изключително груба грешка на вратаря Божидар Стойчев. Той не се справи с елементарен далечен изстрел на Йордан Христов и изпусна топката. Чунчуков я стигна, пробва неуспешен удар, след което я пусна успоредно на голлинията за Иван Цветков, който вече нямаше как да сбърка.

65'
Нов пропуск на Чунчуков. Иван Цветков навлезе по лявото крило и пусна прехвърлящ пас към Чунчуков, който овладя, но не успя да направи добър удар и топката му бе избита.

72'
Христов пое топката малко преди наказателното, мина около 10 метра и подаде на Балтанов, който можеше да подаде, но опита удар от близка дистанция, който отиде над вратата.

78'
Уникална възможност за Галешич още при първото си докосване с топката. Той получи дълъг пас от Огнянов в наказателното поле, но не успя да овладее и изпусна топката.

85'
Страхотен пропуск на Локомотив доведе до изключително опасна контраатака за Ботев. Елиан Парино можеше да намали изоставането на тима си, но неговият изстрел беше отразен от Адам Стаховяк, а впоследствие "канарчетата" полетяха напред. Мариян Огнянов бе изведен отдясно в наказателното поле, където пробва центриране за Иван Цветков. Той се размина, но топката стигна до Чунчуков, който предизвика карамбол, а Галешич с левия крак стреля към вратата, но намери напречната греда.

89'
Пробив на Йордан Христов отдясно. Защитникът хитро върна към Гамаков пред наказателното поле, а шутът на халфа прелетя на половин метър покрай левия стълб.

90' Край на мача

90'
БОТЕВ 2:0 ЛОКОМОТИВ

 

Още по темата: общо новини по темата: 52
02.10.2014
30.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
29.09.2014
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на stanley56
премахни филтъра

-15
 
 
Боже накъде отива моя роден град пълен с жълти турци и еничари !
+19
 
 
Лилавите днес бяха трагикомични. Този отбор е на нивото на втората половина на Б-група. Много поздрави на Вожда, оня с крана, Вълчо и всички знайни и незнайни злобни цигански душици! И се радвайте, че днес паднахте само с 2:0, защото трябваше да са поне 5. Само Ботев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: