ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
10 пилоти се бориха за първото място по булевардите на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 23.06.2014Коментари (4)9582
На 22 юни (неделя), от 14.30 часа бе даден старта на първия по рода си в България автомобилен шампионат V1 Challenge. Първото състезание от серията се проведе в Пловдив, по булевардите на квартал Тракия, а в следващите няколко месеца ще се проведе в още пет български града - Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и София. Празникът за всички фенове на автомобилните спортове в града на тепетата започна още по обяд с почетна обиколка на единадесетте специални коли, която тръгна към трасето от хотел Рамада, водена лично от заместник кмета на града г-н Георги Титюков

Фенове и случайни минувачи станаха свидетели на официална процесия - видяха и чуха състезателния звук на първата от многото автомобилни демонстрации, които се реализираха през неделния ден.

Автомобилните шампиони Петър Гьошев, Тодор Славов и Пламен Стайков бяха гости пилоти в първия за сезона старт от шампионата. Специално от Турция пък бяха дошли Армаган Арабул, Али Арслан и Осман Тютер, а България бе представена още от Симеон Донов, Диана Стоянова, Константин Щерев и Йордан Атанасов.

Състезателният ден започна с квалификациите, в които най-бърз бе Тодор Славов, като най-добрата му обиколка бе с време 34.29 секунди, оставяйки зад себе си Симеон Донов с 34.60 секунди. Следващите трима състезатели - Арслан, Тютер и Щерев пък бяха само в рамките на една хилядна. Стартовата решетка бе допълнена от Арабул, Гьошев, Стоянова, Стайков и Атанасов.

В първата част от състезанието Славов затвърди доминацията си и завърши за 7:26.55 секунди, оставяйки след себе си Щерев (07:30.77) и Донов (07:35.78). Тютер също запази позицията си и завърши четвърти с време 07:39.87.

Във втората част Славов имаше проблеми с колата си и това го прати на последно място от завършилите. От създалата се ситуация се възползва Щерев, който завърши за 07:05.53 секунди, Тютер остана втори с време 07:06.64, а третото място зае Пламен Стайков със 07:11.94.

В крайното класиране Щерев събра от двата старта общо 18 точки и това го направи първия победител в историята на V1 Challenge в България. Той имаше двоен повод за радост, защото грабна и приза за най-бърза обиколка, връчена от партньора на шампионата DHL, след като във първата сесия успя да мине трасето за 32.265 секунди. Втори в крайното класиране бе Осман Тютер, който в двете части завърши съответно на четвърто и второ място, а последното място на почетната стълбичка зае Тодор Славов, който в заключителната част бе едва седми, но победата от първата сесия му донесе бронза. Специална награда получи и чаровната Диана Стоянова, която бе единствената дама, участваща в надпреварата.

Между квалификациите и отделните етапи зрителите станаха свидетели на няколко уникални демонстрации. Първо, с помощта на бензино-моторни професионални триони STIHL силни и атрактивни мъже зрелищно разрязаха огромна "пирамида" от дънери. Идеята на шоуто е взаимствана от популярната в цял свят демонстрация STIHL TIMBERSPORTS. Това е шоу, което излага на показ най-добрите дървосекачи в света, конкуриращи се в шест дисциплини на рязане на големи дървени трупи.

Най-зрелищната част от демонстрациите бе на дрифгтинг шампиона за 2013 Павлин Пенев, който изпълни въздуха с миризма на изгорели гуми, а няколко щастливци дори се качиха в автомобила му докато той демонстрираше уменията си на асфалта.

Уникално шоу беше реализирана с 2 Volkicar. Звездите в него бяха момичетата на V1 Challenge и Hyundai, които не трепнаха дори, когато гумите свистяха на сантиметри до тях. Сред тях беше Мис Автомоблизъм 2014 г. Вероника Стефанова, която награди победителите.

Водещият на цялото шоу Стефан Хранов пък се грижеше всички около пистата да са наясно със случващото се на нея. За ВИП гостите бе осигурена специална шатра, в която можеха да си починат и да се разхладят с питие.

Организаторите на събитието станаха съпричастни с трагедията във Варна като постави стикери върху спортните автомобили, призовавайки своите фенове да подкрепят пострадалите от наводненията.

След състезанието публиката имаше възможност да разгледа спортните автомобили и да си направи снимки за спомен с тях.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Nicko Vassi
премахни филтъра

-1
 
 
Да. Да не говорим че в полунощ прибираха металните заграждения
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: