ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Лазаров: Ако ситуацията в Локо се стабилизира, ще изиграя още един сезон на "Лаута"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 01.05.2014Коментари (29)3941
© Plovdiv24.bg
- Здравко, получи контузия в прекратения мач с Ботев. Ще можеш ли да играеш този сезон?

- Травмата не е толкова тежка. От два дни тренирам, възстановяването ми Върви добре. Мога да се появя в игра още този сезон, но вече няма смисъл. По-добре да се излекувам напълно, за да не стане някой сакатлък, няма да рискувам.

- Започнаха да се появяват заглавия, че вече си изиграл последния си официален мач и спираш с футбола. Така ли е?

- Пълни глупости са писанията, че съм сложил край на кариерата си. Няма истина в тези твърдения.

- Значи през следващия се­зон ще гледаме пореден епизод от "Неостаряващия Здравко"?

- Ще видим. Нека най-напред приключи това първенство. Ако има къде да играя - ще продължа да го правя.

- А играе ли ти се още?

- Не ми ли личи? Играе ми, се разбира се. Имам още сили да го правя на добро ниво. Но не трябва да забравяме, че трябва да има къде да играеш, нали. Ако никой не ме иска - то­гава ще спра.

- Как стои ситуацията с Локомотив Пловдив?

- По принцип договорът ми изтича. Лошото е, че не се знае какво ще стане с клуба.

- Значи ако Локо е стабилен, си готов да останеш?

- Естествено!

- И на 38 години продължаваш да получаваш похвалите на специалистите - още надбягваш съперниците, хвърляш се, играеш със стръв, вкарваш голове, лидер си по асистенции...

- Ако нямам контузии, имам сили да играя най-малко още година. Мисля, че и на тази въ­зраст не се излагам.

- На Локомотив му предстои мач с Левски - може ли съотборниците ти за втори път през сезона да бият на "Герена"?

- Всеки говори за катаклизмите при тях, но ние също имаме проблеми. Надявам се момчетата да се хвърлят, да направят срещата интересна. Имаме доста играчи, които висят за мача. Убеден съм, че ако всички в състава ни бяха на линия, щяхме пак да ги победим. Но и сега имаме шансове, защото Левски е в дупка. Дано да се възползваме от ситуацията и да вземем поне точка. По принцип като отбор ние сме по-добри от тях.

- Казваш, че и вие имате проблеми. Какви са?

- Въобще не ги очаквахме да се появят, от случващото се в момента сме потърпевши само ние, футболистите. Няма какво толкова да коментирам какво става - то всичко се вижда. Само се моля Локомотив да продължи да съществува. Защото това е голям отбор, Всеки се съобразява с него като дойде в Пловдив. Ако го няма този клуб, А група ще загуби много. Никой няма нужда от тази война, вътрешна война, безсмислена война. Heка обаче сменим темата, не ми се говори по тези въпроси. Защото ми е болно. Аз съм локомотивец, играл съм още в юношите на този отбор. Последните 4 години ми бяха най-хубавите, които съм играл в България. Всичко беше супер... Но никога не се знае какво ще стане от днес за утре. Видяхте какво се получи.

- Бихте Левски и ЦСКА този сезон, но не успяхте да надвиете Ботев, яд ли те е?

- Така е. Ако не се бе случило това нещо на трибуните, бях сигурен, че ще спечелим. Но та­ка са преценили привържениците, така са направили. Това си е тяхно право...

- Как би коментирал успеха над ЦСКА с 2:0, който бе доста изненадващ за мнозина? Ти вкара страхотен гол от фаул, а след това изработи и дузпата?

- Мисля, че играхме много по-добре от ЦСКА и напълно заслужено победихме. Мен ме е яд за друго - че не успяхме да бием на "Лаута" Левски. Още не мога да повярвам, че паднахме от сините, които са много по-слаби от ЦСКА Може би всичко е до настройка, а и мач с мач не си приличат. Не мога да си обясня как се получи така, но не ми се коментират и измислени спекулации. За мен след Лудогорец, ЦСКА има най-добрия отбор в момента. Играят много добре, не случайно на червените са им такива резултатите. И да си кажа честно - изненадан съм, че ги бихме.

- С черно-белите нямаш трофей...

- Много ме е яд. Бяхме на косъм от финала за купата този сезон. Щеше да е невероятна битка с Ботев. Късметът обаче ни обърна гръб в полуфинала реванш. Ако Мартин Камбуров беше вкарал дузпата, мачът с Лудогорец отиваше в продължения. И в тях съм сигурен, че елиминирахме разградчани. В този момент те просто не знаеха къде се намират, смачкахме ги. Отделно от това реферите сбъркаха и в двата мача в наш ущърб, но нека не ги комен­тираме, защото съдийството в момента е под всякаква кри­тика.

- Вкара много хубав гол на ЦСКА от фаул. Как го видя ти?

- Стрелях и се получи (смее се). Тези удари си имат тайни. След всяко занимание оставам и ги упражнявам. Всичко е до тренировки. В даден момент фауловете са ми полесни от дузпите, имаше период, в който бърках от бялата точка. В който и отбор да съм играл, винаги съм бил фауловете. Имам доста попадения от преки свободни удари.

- Коя е приятната и неприятната изненада в първенството?

- Ако трябва да посоча най-силен отбор - няма какво да си кривим душата - Лудогорец играе най-добър и привлекателен футбол. Но ЦСКА не им отстъпва като тим, разполага с качествени играчи. Не трябва да се забравя, че разградчани три години играят в почти един и съши състав. А ЦСКА, както се казва, бяха събрани онзи ден. Колкото до изненада­та - тя е Локомотив Пловдив. Лятото въобще можеше да нямаме отбор. И ние се събрахме набързо, но въпреки това играхме водеща роля в първенството - бяхме на полуфинал за купата, сред първите седем сме.

- Виждаш ли някой млад талант, за когото да си кажеш -това момче ще стане голям футболист, ще е като мен?

- В момента най-добрите млади играчи са в Литекс, резултатите на школата им са видими. Ботев и Лудогорец се захванаха да направят добри академии. Дано излязат млади момчета, за да се развива футболът ни. Таланти винаги ще има, но трябва да се развиват. Много ми харесва Ивайло Чочев според мен го чака голямо бъдеще. Дано да продължава да се развива така. Той ми прави най-добро впечатление от младите. Защото лошото на българския футбол е, че след мач се казва - най-добри бяха Мартин Камбуров и Здравко Лазаров - блестят тези на привършване, а не младите.

- Ако ти се наложи да правиш бенефис - мач между кои отбори би организирал?

- Рано е. Не съм мислил по тези въпроси. Надявам се да поиграя още един сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ti_1000
премахни филтъра

-2
 
 
Баба Цола Драгойчева а.к.а. бат Здравко пелената
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Крушарски: Поредно решение, което съсипва футбола! Щетите ще са големи!
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: