ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев зашлеви нов шамар на Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 26.04.2014Коментари (107)15785
Тимът на Ботев спечели с 2:0 домакинството си на Левски в мач от 35-ия кръг на "А" група пред пълните трибуни в Коматево. "Жълто-черните" стигнаха до успеха с голове на Алесандру Куртеан в 42-ата минута и Иван Цветков в 90-ата минута.

Така "канарчетата" продължиха с доброто си представяне над "сините" като домакин. От както пловдивчани се завърнаха в "А" група столичани нямат победа като гост над тях.

Алесандру Куртеан изведе Ботев напред в края на първата част. При опит за контраатака Генков върна лошо към Туре, след което Крумов остави своята зона и последва центриране на Доре, който намери Юнес Хамза. Деветката на "жълто-черните" сбърка сам срещу Блажевич, но при последвалия рикошет топката попадна в румънския халф, който отблизо прати топката в мрежата с левия крак. Това и бе най-опасното положение пред една от двете врати през първите 45 минути.

След почивката двата тима вдигнаха оборотите и положениято не закъсняха. В 55-ата минута Туре изпусна от чиста позиция да възстанови равенството. Френският футболист бе изведен от Радо Цонев сам срещу Адам Стаховяк, но полският страж спаси.

В ответната атака Юнес Хамза също се отчете с пропуск. Нападателят на "канарчетата" бе изпуснат от бранителите на "сините" от корнер, но от 2-3 метра пропусна да се разпише.

Мъри замени Вандер Виейра с Ромарио Кортзорг в 60-ата минута. Последният още с първото си докосване можеше да удвои при подаване с пета на Хамза, но стреля в аут останал сам срещу Блажевич.

Последва светкавична контраатака, Доре с хубав финт остана очи в очи с Бложевич, но стори по-трудното пращайки топката далеч от вратата. 

Валери Божинов замени Туре в 65-ата минута. Именно той в 77-ата минута пропусна отлична възможност да изравни, като от 10 метра прати топката над гредата.

Нов шанс се откри пред Божинов в 83-ата минута. Нападателят успя да се откъсне от бранителите на домакините в наказателното поле и стеля, но ударът му отново не успя да намери очертанията на вратата.

Иван Цветков фиксира крайното 2:0 за Ботев. Заменилият в 85-ата минута Юнес Хамза се разписа с техничен удар след асистенция на Феребори Доре.

Ботев - Левски 2:0
1:0 Куртеан 42'
2:0 Цветков 90'

Ботев: Стаховяк, Христов- к., Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Анисе, Куртеан (Огнянов), Вандер (Ромарио), Доре, Хамза (Цветков)

Левски: Блажевич, Крумов, Мюлдер, Д. Димов, Орачев (Нунеш), Гаджев-к., Старокин, Р. Цонев, Туре (Божинов), Мисяк, Генков (Макриев)


Още по темата: общо новини по темата: 13
29.04.2014
28.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на angel-05
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: