Спартак катери към челото на класирането след поредна победа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:08 / 24.04.2014
2057
Спартак влезе в серия от четири поредни победи след нова такава. Този път отборът на Загорец си тръгна победен от ст. "Тодор Диев". Минималният резултат от 1:0 не отговаря на показаното на терена.

Първото полувреме ще се запомни главно с изпусната дузпа от голмайстора на Спартак Читаков. Около 15-ата минута "гладиаторите" получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Застаналият зад топката Читаков обаче подходи малко несериозно и не можа да уцели рамката на вратата. До края на тази част Спартак имаше още 2-3 положения за гол, но такъв не падна и полувремето завърши 0:0.

През второто полувреме спартаклии се хвърлиха в неспирни атаки още от самото начало, а гостите разчитаха на контраатаки. В рамките само на 5 минути "гладиаторите" удариха 2 греди - в 57-ата и 62-ата, чрез Ем.Иванов и Парнаров, които направиха хубави самостоятелни пробиви и шутираха от над 15 метра. В 75-ата минута К.Атанасов отправи хубав удар с глава, но играч на гостите изби непосредствено преди коженото кълбо да попадне в мрежата. След ситуацията обаче останаха съмнения за игра с ръка на играча на Загорец, но съдията остана безмълвен. След тоталната преса наложена от Спартак в 77-ата минута, влезналият на смяна С.Михайлов вкара и победния гол. Асистенция му направи другата смяна Байрев след къс пас в наказателното поле. След падналия гол и сякаш усетили, че вече нямат шанс за нещо в мача, гостите станаха изключително груби и на няколко пъти се налагаше да влиза лекарят на Спартак, за да окаже помощ на фаулирани футболисти. До края резултатът не се промени и след неговия край Спартак задмина Несебър в класирането и вече заема 4-тото място.

Спартак: Янкулов, Парнаров, Кумбаров, Кордов, Атанасов, Колев(к), Димитров, Иванов (65-Михайлов), Саръев (65-Байрев), Юруков и Читаков (89-Никифоров)

В следващия 28 кръг Спартак има тежко гостуване в Асеновград на Асеновец. Мачът е насрочен за 27 април от 17 ч.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).