ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Първанов в Пловдив за кабинета "Орешарски": Слабо правителство
Автор: Мария Морунова 13:47 / 19.03.2014Коментари (2)5014
© Plovdiv24.bg
"Това е своеобразна кампания преди кампанията". С тези думи започна своето изложение в Пловдив лидерът на АБВ Георги Първанов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той обясни, че вече е приключила организацията по структурата на формацията в града на тепетата. Пред медиите бяха представени и новите членове на движението - бившият член на БСП Нина Найденова и общинския съветник от Демократичната левица в Карлово Стоян Четенов.

Найденова заяви, че 15 години е била в структурата на БСП, но я е напуснала тази сутрин. Мотивът - целта на АБВ да работи за младите хора, които трябва да остават в България, а да не я напускат, както и "изключването на Георги Първанов от БСП, ме кара да застана на негова страна", допълни Найденова.

Представителят на пловдивската структура на АБВ проф. Георги Паскалев пък опроверга слуховете, че бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла се включва в движението.

"Познаваме се с него, помолих го за техническа помощ, не става дума за пари, но дали ще се определи като част от АБВ, ще каже само той", обясни Паскалев.

Той засегна и думите на Георги Гергов "Няма брат, няма сестра, има само БСП". 

"Аз мога да кажа "Няма брат, няма сестра, има само АБВ", но се надявам, че запазим човешките си взаимоотношения".

Тези думи на членовете на движение АБВ бяха съпроводени и от визията на формацията за случващото се у нас, политиката и управлението тук, както и в Русия и Украйна.

Георги Първанов обвини институциите в неработене. Разкритикува и разтегливата и неубедителна позиция на управляващите в лицето на външния министър Кристиан Вигенин по отношение на случващото се в Русия и Украйна. Президентът между 2002 и 2012 определил като закъсняло действие свикването Консултативен съвет за национална сигурност, но изрази надежда все пак да има единна българска позиция за Русия и Украйна след него. 

"Дали ще има нова Студена война не знам, но определено ще има период на студени отношения между Изтока и Запада, и то в сфера "Икономика", където не бива да се налагат санкции. Те вредят единствено на хората и бизнеса", поясни Първанов.

Представителите на движението АБВ коментираха и ситуацията около ЕРП-тата. Според тях национализацията им звучи много крайно. Изразиха надежда по цивилизован начин да приключат събитията в енергетиката, а като най-ефективен изход виждат държавата да стриктно да контролира приватизационните договори на дружествата, а не да се стига до национализацията им.

По отношение на кабинета "Орешарски", Първанов заяви, че това е слабо правителство, защото днес е новина, ако има кворум или скандал в парламента. Нови парламентарни избори трябва да има, но от друга страна, не трябва да се приема като референдум евровотът.

Лидерът на АБВ обясни, че листата на партията за евроизборите ще бъде обявена в законовия срок, а към момента е ясен водачът - Ивайло Калфин. Изрази и надежда за честни избори, въпреки че вече изборната борба вече е започнала, и то нечисто чрез компромати за различни партии.



Още по темата: общо новини по темата: 320
06.09.2014 »
12.08.2014 »
15.07.2014 »
24.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/54 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Със стари к---ви нов бардак не става.Кой е г-н Гоце и кои бяха съветниците му Манол Велев, Пешо Сумиста, Емил Кюлев.Това ли е големия политик - пълен мики маус.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: