ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (28)
Ботев победи Локо в дербито на Пловдив след драма в края на ст. "Васил Левски"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 16.03.2014Коментари (401)41008
Ботев успя да победи Локомотив с 2:1 в третото пловдивско дерби за сезона, което е част от 27-я плейофен кръг на А група и се игра на Националния стадион "Васил Левски". Здравко Лазаров изведе "смърфовете" напред в 60-ата минута, но с голове на Юнес Хамза в 84-ата и Иван Цветков в 87-ата "канарчетата" спечелиха Битката за Пловдив.

Само минута и половина след дадения първи сигнал на рефера Николай Йорданов на 95-ото издание на пловдивското дерби, пред "жълто-черните" се откри първата възможност за гол, но откъсналият се на добра позиция Мариян Огнянов не затрудни Йордан Господинов и стражът спаси. 

"Смърфовете" бързо отговориха и в ответната атака Тижани Белаид центрира в наказателното поле, където Крис Гади игра с глава, но не стреля, а се опита да намери свой съотборник, но никой в "черно-бяло" не успя да разчете какво е намисли французина и Адам Стаховяк пръв стигна до топката и я улови. 

В 11-ата минута пред Гади се откри нова възможност да стреля към вратата на "канарчетата", но ударът му с глава бе спасен от Стаховяк. 

Малко след това Юнес Хамза пропусна да изведе Ботев напред, след като от корнер бе изпуснат от бранителите на Локомотив и стреля, но Александър Тунчев се хвърли самопожертвувателно на шпагат и коженото кълбо срещна тялото му. 

В 30-ата минута Христов отне топката на Белаид и напредна отдясно, след което центрира в наказателното поле, но Феребори Доре се размина с топката и Господинов я улови.

Малко преди края на първата част пред Мартин Камбуров се откри чудесен шанс за гол, но бранител в "жълто-черно" застана на пътя на кълбото. 

След страхливото първо полувреме, двата тима вдигнаха оборотите през втората част и голът не закъснея. В 60-ата минута Мартин Камбуров изведе Здравко Лазаров зад отбраната на "жълто-черните" и ветеранът технично прехвърли излезлия Стаховяк за 0:1.

Символичните домакини можеха да изравнят седем минути по-късно, но технично отиграване на Доре с пета бе спасено от Господинов.

Ботев успя да накаже в 84-ата минута градския си съперник след една от малкото грешки в отбраната на "черно-белите". Куртеан центрира в наказателното поле на Локомотив, където Хамза от 7-8 метра засече топката с глава и я прати във вратата на Господинов.

Резервата Иван Цветков осъществи пълния обрат с попадение в 87-ата минута. Куртеан центрира от фаул на задна греда, където Цветков с глава изпрати топката във вратата на Господинов за крайното 2:1 за Ботев.

Ботев - Локо 2:1
0:1 Лазаров 60'
1:1 Хавза 84'
2:1 Цветков 87'

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Сърмов, Анеси, Огнянов(65-Куртеан) , Ромарио (46-Вандер), Доре (76-Цветков), Хамза

Локо: Господинов, Тодоров, Георгиев, Тунчев, Диего, Намуши (89-Мендес), Н'Дайе, Гади, Лазаров (68-Делев), Белаид (80-Якимов), Камбуров



Още по темата: общо новини по темата: 48
19.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
18.03.2014
17.03.2014
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на radulcho
премахни филтъра

+25
 
 
Буфери яжте му главатаааа.....Мъри ВЪНН!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Тежък удар за Локомотив Пловдив
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: