ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
3610 избрани гледат мач в "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:13 / 25.02.2014Коментари (39)9509
© Plovdiv24.bg
Само по 600 билета се пускат в свободна продажба за мач на Ботев
Едва 3610 "богоизбрани" зрители могат да гледат през следващите 14-15 месеца домакинските мачове на "Ботев" (Пд) на тренировъчната база в квартал "Коматево". Така ще е, докато се построи новият модерен стадион за 18 200 души на мястото на стария "Колеж".

Билетите за първия официален мач в Коматево в неделя срещу "Лудогорец" (2:2) бяха разграбени за минути. Подобна ще бъде ситуацията тази пролет и за мачовете с "Левски", "Локомотив" (Пд), ЦСКА, "Литекс"...

Търсенето на безценните хартийки многократно надвишава предлагането, тъй като в свободна продажба се пускат едва 600 билета по 8 лв. Други 750 билета се разпределят от фенски фракции между притежатели на членски карти. Още 80 седалки по 10 лв. са предназначени за родители с деца до 12 г., на които се осигуряват по 2 места на подвижната северна трибуна. Нейният капацитет е от 324 скамейки. Останалите места се предоставят на клубни ветерани и децата и юношите от школата.

Централната трибуна разполага с 2002 места, но голяма част са запазени за хора с абонаментни карти. Под маломерната козирка на сушина са приютени 24 репортери и 120 ВИП гости, а 15 от местата в ложата са за хора от отбора гост. За да се доберат до нея обаче, те трябва да минават покрай жълто-черната агитка на централната трибуна, което си е истински "Сървайвър".

На дербито с "Ботев" на шеф на "Лудогорец" 4 пъти му се наложи да мине по опасния път, заобиколен от плътен кордон гардове на фирма "Алфа СОТ". Но в този мач бултрасите бяха благоразположени към гостите и дори ги посрещнаха и изпратиха с аплодисменти. Работните места за журналисти са едва 24, като медиите могат да акредитират само по един репортер. За фотографите и тв операторите няма ограничения, ако си намерят място около терена. Само за екипа на TV7, притежател на тв правата, е изградена отделна кабинка.

Южната трибуна, която е за 884 души - 484 седящи места и 400 правостоящи, е предназначена за ултрасите на "Ботев". Секторът за гостуващата агитка е от източната страна на терена и побира 400 правостоящи.

Източната и южната трибуна са близо една до друга, но обстрелът между тях с ракети, бомбички и големи камъни е практически невъзможен. И двата сектора са преградени отпред, отзад и отгоре с много ситна мрежа. През "клетката" трудно могат да преминат дори запалки и други ситни предмети.

За да стигнеш навреме за мача, трябва да тръгнеш час-час и половина по-рано заради огромните задръствания по тясното "Коматевско шосе", което трета година чака ремонт и разширение.

Шефовете на "Ботев" и отговорниците за охраната твърдят, че са помислили за всеки детайл относно безопасността. Още първият взривоопасен мач срещу "Левски" за купата на 19 март обаче ще покаже дали е така.

Ще е истинско чудо, ако този и следващия сезон "канарчетата" се отърват без санкции като срещи при закрити врати или лишаване от домакинство. Защото трудно ще се избегнат допирните точки между бултрасите и гостуващите агитки около стадиона в тесните улички на Коматево. Там на метри от базата се изхвърлят строителни отпадъци, камъни и дървета и се е образувало огромно нерегламентирано сметище.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.02.2014
25.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на S Tonchev
премахни филтъра

-17
 
 
Мediapool: "Прокуратурата получи сигнал срещу Пеевски, Цветан Василев и Бареков". Да ви е честито! Съжалявам искрено за базите, обаче! За вас ми е през к......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: