Най-скъпият преводач работи в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
09:09 / 20.02.2014
8424
Най-добре платеният преводач в България работи от сряда в "Ботев" (Пд). Казва се Артур Енрике Ояма, а месечното му възнаграждение надхвърля 6000 евро, пише в. "Труд".

Доскоро роденият на 14 януари 1987 година в Сао Пауло бразилец беше професионален футболист в тима на "канарчетата", но на 18 февруари 2014 г. разтрогна по взаимно съгласие договора с клуба. Ексцентричният ход се наложи, за да се освободи квота за легионер от държава извън от ЕС. По регламент всеки клуб има право на трима такива, а "Ботев" събра четирима с последните трансфери.

Затова се стигна до нестандартното решение да бъде преназначен на друг пост и бе разкрит щат за преводач.
Артур Енрике владее английски език, а освен това разбира и говори малко и на български.

Въпреки че разтрогна официално с "Ботев", бразилският ляв бек продължава де факто да е част от тима на "канарчетата".
Треньорът Станимир Стоилов държи да го има в състава си. На Артур Енрике е предложен нов професионален договор за футболист, който ще влезе в сила в момента, в който получи българско гражданство. Очаква се това да стане до края на март.

Със състезателни права в "Ботев" за неделното дерби на 24-ия кръг на "А" група срещу "Лудогорец" ще бъде уреден 28-годишният бивш вратар на "Литекс" и младежкия ни национален отбор Илия Николов.

Той ще бъде със статут на преотстъпен на "канарчетата" от втородивизионния им сателит "Раковски".



Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).