ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев излъга Черно море, "моряците“ пропуснаха дузпа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:54 / 25.09.2013Коментари (81)16205
Отборът на Ботев стигна до победа с 2:0 над Черно море като домакин в мач от 10-я кръг на А група. Головете за "канарчетата" вкараха Ромарио Кортзорг през първата част и Абел Анисе през втората част на срещата, която се състоя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "Моряците" пропуснаха дузпа в началото на втората част.

Въпреки че пловдивчани бяха по-активни, в 13-ата минута варненци като по чудо не откриха резултата. Тогава след грешка в защита на Сивард Спрокел, капитанът на гостите Георги Илиев не можа да намери очертанията на вратата след удар от около 14-15 метра.

След грешката на Спрокел домакините вдигнаха значително оборотите и след пробив на Йордан Христов "канарчетата" поведоха в резултата. Националът центрира в наказателното поле на Черно море, където Ромарио бе оставен непокрит, който с едно докосване я изпрати в мрежата на Георги Китанов.

В края на първата част "моряците" пропуснаха нов шанс за гол. След центриране в наказателното поле на домакините Адам Стаховяк не се намеси добре и прати топката на краката на Михаил Венков, който стреля отдалеч, но при повторната си намеса Стаховяк успя да избие топката в корнер.

През втората част Черно море започнаха по-активно срещата и в рамките на 3 минути поискаха 2 дузпи от рефера Христо Ристосков, но така и не ги получиха.

Все пак "моряците" получиха 11-метров наказателен удар в 55-ата минуа за задържане на Симеон Райков срещу Христов. Зад топката застана потърпевшият, но Стаховяк спаси неговия шут от бялата точка.

Ботев реши крайния изход в мача минути преди неговия край. След една контра Ромарио се откъсна от центъра на терена сам срещу вратаря, но не прояви егоизъм и подаде към Абел Анисе, който изскочи от задна позиция и на празна врата фиксира крайното 2:0. 

С успеха Ботев заема 2-о място с актив от 20 точки, докато Черно море е 5-и със 12 пункта. В следващия кръг Ботев гостува на Лудогорец, а Черно море посреща
Пирин (Гоце Делчев).

 

Още по темата: общо новини по темата: 12
27.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
25.09.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на vas1912
премахни филтъра

+28
 
 
Днес се прибрах от мача огорчен не толкова от отбора и играта, а от реакцията на някои наши псевдо фенове , които вече започват да ме дразнят.Много мишки изпълзяха на Колежа , много големи разбирачи се навъдиха. За тях само ще припомня - 10-ти кръг - второ место.Кога се е случвало това през последните 25 години?Отбора играе без тримата си най-важни играчи - Цветков,Неделев и Огнянов.Вижда се че няма кой да даде много идеи в атака и атаката ни куца . Трябва ли в този момент да псуваме играчите и треньора си , които нанесоха първата загуба на един корав и неудобен съперник.Един съвет - мишки стойте си в къщи и псувайте пред телевизорите , ако ви позволят женичките ви . На Колежа сте ни излишни.На Колежа се обича и подкрепя, това ако не сте разбрали , значи местото ви не е при нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пет мача на Ботев до края на сезона са в делнични дни
Ботев предлага нов договор на острието, което възвърна формата си при Керкез
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: