ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съседска война заради строеж на къща в Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 14.09.2013Коментари (14)8216
В писмо до редакцията на Plovdiv24.bg жители на Стария град призовават да бъде спряно, цитирам "незаконното и противоречащо на всякакви архитектурни, екологични и граждански закони разрушаване на масивни скали на тепето, което обитаваме". Сигналът за продължаващите, според хората, вече трети месец строително-ремонтните дейности на ул."Тодор Хрулев" в резервата е изпратен и до кмета Иван Тотев, до областния управител Венцислав Каймаканов и до Председателя на Общински Съвет арх. Илко Николов

"Необяснимо е бездействието на Община Пловдив, когато се разрушава един знаков за България археологичен, природен и исторически резерват, защитен от Юнеско като световнонаследство, в който имаме честта да живеем. На съседните две къщи ясно се открояват пукнатини и фуги по покривните конструкции. 

Този безпрецедентен акт неотклонно нарушава, както този паметник на световната история, така и спокойствието на семействата ни", завършва писмото на гражданинът.

Репортер на сайта беше на място. Става въпрос за строеж на жилищна кооперация, в съседство има още две. Към момента на снимките, не се строеше, на площадката липсват работници, вратата е заключена с катинар. Свързахме се с главният инженер на район "Централен" Юлияна Петрова.

"Да, запознати сме с жалбата на съседите. Проектът за строежа на жилищната сграда е одобрен от Националния институт за опазване на недвижимите културни ценности. Според доклада, който получих по казуса, никъде в проекта не става въпрос за къртене на скална маса. Даже в момента на строителната площадка не се работи, тъй като собствениците на сградата, която ще се стори, преработват проекта си така, че да са на по-голямо разстояние от скалите. Позволено е сондиране на някаква дълбочина, тъй като все пак тази сграда трябва да има фундамент, не може да виси във въздуха", поясни подробно за сайта тя. 

По отношение на напукванията в съседните сгради, арх. Петрова заяви, че не може да се каже дали това е вследствие на сторителните дейности или не. Но беше ясна, че на мястото на строежа гърмежи и взривове на скали не е имало.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Takaaa... Марково тепе падна геройски след 3-годишни взривове в твърдите сиенитени скали, нацепиха се всички сгради и блокове около х-л "Лайпциг". Кметът Чомаков нагълта тогава тлъстите пачки, а ощетените хора още чакат някой да ги обезщети за наглостта и глупостта му, относно МОЛ Марково тепе. 3 години по време на взривовете блокираха и спираха движението по "Руски" и района, всичко се охраняваше от полицията... Сметнете колко пари платихме от джоба си заради кметове некадърници... Така че не мислете, че и в Стария град нещо нормално и логично ще се случи. Повярвайте - нииииищо!
+5
 
 
Помак, кво очакваш, те по смолянските села ходи им обяснявай за културно наследство. Дай им да пасът крави и овце и да рушат като тоя индивид
+5
 
 
да напомням ли за изкъртеното тепе, на което построиха мол?! Много бързо се забрави
+4
 
 
Върни рушвета за разрешителното на Русланчо, който кърти безочливо тепето от 3 месеца и се скрий някъде на дълбоко, кметице !!! Рушат скалите на ръка с длета и кирки като в средновековието !!! Безобразията ти нямат край, кметице Петрова! Само цапаш из Центъра и саботираш наистина достойната работа на ГЕРБ за Пловдив ! Докога ще издаваш разрешителни под масата без да се съобразяваш с никой !
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Ако това е снимка на имота на който се строи...съседите няма нужда да си хабят нервите да протестират СЕМЕЙСТВОТО НА ДИНАСТИЯТА КИРОВИ в нашата МИЛА ТАТКОВИНА винаги имат право и не ги лови нито ЮНЕСКО ,нито исторически и културни резервати ...впрочем преди време и съседите на този имот не спазиха никакви архитектурни и исторически правила ...Едо Ераносян ,който е от дясно,разбиваше преди 20 години като не видял,изобщо там в този район всичко се строи и се строеше с хиляди нарушения,няма нищо общо стова което беше ...не казвам че Кирови имат право...просто имат много дебели връзки,чак корабни въжета,а това както знаем в България е на почит. Просто се съсипаха за съжаление много паметници ,забележителности ,голяма част от тепето ...ако не с незаконни строежи ,то с изоставяне да се срутят ...това са МИЛИТЕ НИ ОПРАВНИЦИ ...ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ,както се пее в една песничка
Тотален побърквач!!!
на 14.09.2013 г.
+14
 
 
Кощунство е да се кърти тепето, за съжаление в стария град както и в целият ни град започна да се работи на парче без да се спазват абсолютно никакви архитектурни планове, да взимат пример от къщата на ул. Д-р Чомаков. Така се прави.
+7
 
 
Отговорът е прост.. съдържа се в : ".. Вампири таласъми.. Вампири, таласъми " Който е гледал българския филм за развитието и същината на кумунизма в България.
на 14.09.2013 г.
+17
 
 
Все едно бомби са падали из Стария град. Улиците са окаяни. Мръсно и неподдържано, особено около сградата срещу Св богородица, където поставят изолация в момента и си личи, че не е частен имот по безумното 'качество'. Коли препречват пътя. Висят чаршафи на живущи там, което е комично и тъжно. Мърлявост! Даже новите улични лампи си стоят без крушки и е все още разкопано около тях. ( вж. двете зад Св Богородица и заведението). Старият град НЯМА кмет и управа вече над 20 години! Тъжно! Освен няколко отлични частни имота, които се поддържат, останалото е ... Идете и вижте!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: