ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шок на Колежа! Любимец би Ботев с фамозни контри!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:52 / 11.08.2013Коментари (453)39564
Ботев загуби с 1:2 от новака в А група Любимец и пропусна да оглави класирането в родния ни шампионат, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както се и очакваше, срещата започна с тотално превъзходство на домакините, които обаче през първото полувреме така и не успяха да отбележат гол, въпреки че отправиха цели 15 удара, 6 от които точни и въпреки че в 62 процента от времето до почивката именно те притежаваха топката.

Първо Мариян Огнянов напредна отляво в наказателното поле, със серия от финтове си отвори пространство за центриране, Домовчийски стреля точно с глава, но Рашков бе на мястото си и успя да избие. Секунди по-късно скоростна комбинация между Огнянов и Домовчийски завърши с удар от около 18 метра на последния, но на половин метър покрай десния стълб. До края на първите 45 минути вратарят на гостите още на 2-3 пъти показа класа и не позволи на коженото кълбо да посети мрежата му.

В началото на второто полувреме се сбъдна старата футболна мъдрост - "не вкараш ли, ще ти вкарат". След невероятен пропуск на Мариян Огнянов, Антон Огнянов от Любимец проби отляво и шутира силно към левия ъгъл от около 19 метра, но нацели страничния стълб. Минута по-късно, в 49-та, отново Антон Огнянов се измъкна отляво, влезе в наказателното поле и с ниско подаване буквално сервира топката на крака на Будинов, който я насочи в опразнената врата на "канарчетата". 

Отговорът на пловдивчани не закъсня - Ромарио мощно навлезе в наказателното поле отляво и стреля силно към близкия горен ъгъл, но феноменалния в този мач Рашков изби в корнер. В 60-та минута играещият с капитанската лента Тодор Неделчев нацели страничната греда след центриране на Ромарио. 

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов опита да промени хода на мача, пускайки в игра Иршак, Анисе и Педро. Това обаче не промени картината на терена - "жълто-черните" продължиха да нападат и пропускат, а Любимец продължи с убийствените си контри, благодарение на които успя да поведе с 2:0. След красиво двойно подаване със Славчо Шоколаров, Антон Огнянов се измъкна сам срещу Стаховяк по диагонала и с шут по земята увеличи аванса на своя тим.

Последваха нови пропуски на домакините, най-фрапантното от което бе на централния нападател Валери Домовчийски, който засече топката на 2-3 метра пред вратата на "бяло-сините" след пас на Енрике, но отново неточно. Крепостта на Рашков най-после падна 5 минути преди края, когато Неделев с прецизен удар с левия крак намали аванса на гостите. Резултатът обаче остана такъв и Ботев допусна първа загуба за новия сезон.

Ботев: Стаховяк, Дяков, Джинич, Спрокел, Енрике, Сърмов (Иршак), Галчев (Анисе), М. Огнянов (Педро), Неделев (к), Ромарио, Домовчийски.

Още по темата: общо новини по темата: 13
11.09.2013
13.08.2013
13.08.2013
13.08.2013
12.08.2013
11.08.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Atanas Popchev
премахни филтъра

+22
 
 
Срам ме е , не от отбора (има и такива мачове), а от нашата публика ,за първи и последен път гледам мач близо до централната трибуна. То не беше псуване на футболисти , то не беше тръгване да си ходят в 80-та минута, и каруцарски подвиквания.Не беше ли, този отбор , който ни накара да изживеем едно незабравимо лято?????Ако ходите на мач само за победи,ами по-добре не идвайте само за пълнеж.Запомнете го Пловдивските фенове ,затова са известни с любовта си към отборите , а не с титли на всяка цена.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: