ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна Щутгарт в Германия, напусна Европа без загуба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:11 / 08.08.2013Коментари (269)28086
© Plovdiv24.bg
Ботев завърши наравно 0:0 с Щутгарт в среща реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 1:1 и гол на чужд терен германците продължават в следващата фаза на надпреварата.

Въпреки отпадането на пловдивчани, те напускат евротурнирите с високо вдигната глава след като отпаднаха без загубен мач.

Старши треньорът на "канарчетата" Станимир Стоилов заложи на титулярите от състава първата среща в Бургас.

За сметка на това треньорът на "швабите" Бруно Лабадия направи цели шест рокади в състава, като само една е принудителна.

Пловдивчани започнаха срещата с леко притеснение в първите минути, но с течение на обстоятелствата играчите в "жълто-черно" заиграха по спокойно и създадоха доста чисти голови положения до почивката.

Още в 8-ата минута се откри първата добра възможност за гол за Ботев,но Ромарио Кортзорг не успя да се възползва. Малко по-късно центриране от корнер на Борис Галчев внесе смут в германската защита, но нямаше кой да засече топката.

В 16-ата минута звездата на "канарчетата" Тодор Неделев стреля силно от разстояние, кълбото тупна коварно пред Свен Улрайх и го залъга, но вратарят се поправи и улови.

В 32-ата Ботев пропусна най-чистото си положение за гол. Неделев нахлу отдясно и върна топката пред малкото наказателно поле, където последователно Мариян Огнянов и Анисе Абел бяха блокирани, а Улрайх изби с крак топката точно преди Ромарио да играе с нея.

Малко по-късно Ромарио се отскубна между двама по крилото, навлезе в наказателното поле и стреля, но Улрайх спаси. Топката отново попадна в Ромарио, но я прати над вратата.

Втората част Щутгарт навлезе доста нахъсано в мача и още в първите секунди създаде възможност за гол, но Адам Стаховяк спаси.

Малко след това влезлия като резерва Мартин Харник проби отляво и подаде към оставелия непокрит в наказателното поле Мохамед Абделауе, но ударът с пета на нападателя мина на сантиметри от лявата греда.

В 60-ата минута "канарчетата" пропиляха нов златен шанс за гол. Анисе напредна отдясно по атака, но точно когато трябваше да изведе оставения сам в пеналтерията Мариян Огнянов се засуети и топката му бе отнета от играч на домакините.

В ответната атака Какау направи невероятен пропуск, след като не успя да засече топката, оставен сам на метри пред вратата.

Четвърт час преди края Бобан Грънчаров засече центриране на Тодор Неделев и вкара коженото кълбо във вратата на Улрих, но попадението на македонеца не бе зачетено заради засада, маркирана от страничния рефер.

В даденото от рефера продължение Ботев се отчете с нов невероятен пропуск. Резервата Луис Педро остана очи в очи със стража на немците след центриране на Тодор Неделев, но холандецът не можа да преодолее вратаря.

Щутгарт - Ботев 0:0

Щутгарт: 1. Улрих, 2. Сакай, 3. Швааб, 5. Тасчъ (к), 6. Нийдермайер (Рюдигер), 15. Бока, 16. Траоре, 20. Гентнер, 44. Максим (Харник), 18. Какау, 25. Абделауе (Ибишевич).

Ботев: 1. Стаховяк, 11. Христов, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 14. Минев (к), 16. Иршак, 71. Галчев, 8. Неделев, 15. Анисе (Домовчийски), 22. Ромарио (Луис Педро), 7. Огнянов (Костов).

Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на motorbreath
премахни филтъра

+14
 
 
Кюстендилската нечистоплътна сган и черно-бели помаци умряха от яд, че Ботев е НЕПОБЕДЕН в Европа! И то в мачове срещу финалиста за Купата на Германия! Ако, като локомангалите, бяхме играли с някакви смешници като Витес, щяхме да ги изкормим!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: