ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Китайци огледаха Пловдив за стоково тържище на Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 12.07.2013Коментари (2)3616
©
Има ли Пловдив потенциала да се превърне в център за производство на китайски стоки и тяхното разпространение из цяла Европа? Оглед за такава буквално континентална борса направиха днес 5-ма делегати от Иу - градът, който според ООН, Световната банка и Morgan Stanley е "Най-голямото малко стоково тържище в света". 

Висшите партийни и бизнес градски представители, водени от  Сю Дзянши, заместник-председател на Общинската комисия към Народния политически консултативен съвет на ИУ, разговаряха с председателя на Общинския съвет арх. Илко Николов, зам.-кмета Розалин Петков, Ангел Христозов, председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на "Сиенит Холдинг" АД - компанията създала и стопанисваща едни от най-големите индустриални зони в страната. Визитата в Пловдив е и по инициатива на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

Деловата част продължи с посещение на китайската верига магазини "Дензел" в търговски център "Форум Тракия", отличен пример, за това как представители на поднебесната империя успешно развиват бизнес в България. След това делегацията разгледа и икономическа зона "Пловдив", най-мащабния проект на региона. 

По инициатива на Пламен Панчев китайските пратеници гостуваха и в Първомай. Проявиха изключителен интерес към българското земеделие и закупуването на наша селскостопанска продукция и изделия на преработвателната промишленост. 

"Надяваме се Пловдив да е стоковото тържище, вратата за Китай към Европа", обърна се към китайците от град Иу Ангел Христозов. 

Председателят на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие разказа за интереса, който пловдивската общинска и бизнес делегация предизвика преди дни в Шенжен.

Асоциацията бе в основата на идеята за побратимяване на Пловдив с 15-милионния град със специален икономически статут. По време на българското посещение в Китай бе подписан и много важен меморандум за разбирателство между Съвета за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шенжен и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Двете страни се споразумяха за разработването на дългосрочно практическо партньорство, което да послужи на местните предприятия в икономически и културен план.

За Иу 

Иу е известен c големия си пазар на едро - China Commodity City, който бе удостоен от ООН, Световната банка и Morgan Stanley наред с други световни авторитети през 2005 г. като "Най-голямото малко стоково тържище в света". Yiwu China Commodity City е c площ от 4.3 милиона кв. м., с 62 000 щанда разположени вътре и 100 000 доставчици, представящи 400 000 видове продукти. Продуктите са от около 40 индустрии и от 4 000 различни категории. 65% от тези продукти се изнасят в над 215 страни и региони.

Yiwu China Commodity е по-скоро постоянен панаир, а не традиционен пазар на едро. Той се развива като информационен, иновационен, изложбен и дистрибуторски център за потребителски стоки. Има 25 000 производствени предприятия от различни сфери. Повече от 20 индустрии имат водеща по обем продукция в Китай.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То и да имат интерес хората да не мислите че комунягите дето са на власт ще позволят Пловдив да се развива докато кмета не е техен човек? Такива бюрократични пречки ще измислят че ще откажат китайците и после ще лепнат вината на кмета...
+3
 
 
Дай Боже да стане, Пловдив има огромна нужда от това! Дано да им се съдейства от общината и държавата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: