ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локомотив вече има свой фен клуб в Чикаго
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 29.06.2013Коментари (64)7479
©
От 23 юни феновете на "Локомотив" Пловдив в Чикаго вече имат специално място, където да се събират и да коментират мачовете на любимия отбор. Целта на основателите на фен клуба - Светослав Танев и Георги Чалов, е да обединят българските запалянковци, а не да ги разграничават по клубна принадлежност. Всички, които се интересуват от цар Футбол, ще могат да следят отблизо какво се случва по терените в България.

Танев и Чалов са пловдивчани и ревностни фенове на железничарите. Още откакто се помнят, двамата приятели са сред най-върлите привърженици на черно-белите.
Увеличаване

Идеята да основат подобен клуб се ражда съвсем очаквано, а осъществяването й не закъснява. Любовта към свещения отбор е много силна и споделянето й е въпрос на време. "Основавам клуба, за да се чувствам по-близо не до родината, а до отбора", казва Танев. След година Танев планира да построи игрища за деца, желаещи да спортуват.

Светослав и Георги твърдо застават зад идеята, че историята на един от най-старите футболни отбори в родината трябва да бъде запазена за бъдещото поколение българи в Америка. Автентичният интериор на новия фен клуб спомага българските запалянковци да се чувстват като у дома си. Множество плакати, тениски с автографи на любимите звезди, куп фотографии по стенитe, удобни канапета и избрани български мезета и салати ни пренасят обратно на родна земя.

Светослав Костов е от града на тепетата и е фен на черно-белия тим от 20 години. "Локо" Пловдив е единственият отбор в целия свят. Не съществува друг", казва той.

Носталгията е едно от най-силните чувства, което кара хората да милеят за родното, за любимия отбор и за футбола.

Ангел Петков е един от най-възрастните фенове на "Локомотив". Тук е вече 13-а година и не успя да сдържи сълзите си, говорейки за любимия отбор и за България. "Ще идвам да гледам абсолютно всеки мач. Ще направя всичко за "Локото", каза Петков.

На фона на всички мъже в клуба се открояваше и представител на нежния пол. Мария Чаушева е върл защитник на отбора и фен от двадесет години. "Много съм щастлива, че вече има подобно място в Чикаго", казва тя.

Иван Тодоров е фен на "Локо" повече от 40 години и никога не е сменял клубната си пронадлежност. На 60 в момента, той с усмивка се връща назад във времето, спомняйки си за златните времена на българския футбол. Закрастен от малък на тема футбол, Тодоров ще бъде главният арбитър при обсъждането на мачове и приятелски срещи.

Първият клуб на железничарите беше основан преди две години в Атланта.

Ако и вие сте фен на "Локомотив" Пловдив и искате да се чувствате по-близо до отбора, адресът е 4427 North Milwaukee, Chicago 60630.

Източник: bg-voice.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на leonka
премахни филтъра

-3
 
 
Ще попитам пак-Защо в Америка сте българи а тук роми?
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-8
 
 
Харесах си една фенка , много хубави бели панталонки има !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: