ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (19)
Битката за Пловдив завърши без победител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:51 / 08.05.2013Коментари (685)43670
Без победител завърши 92-рото градско дерби между отборите на Ботев и Локомотив. Двата тима не можаха да си отбележат гол на стадион "Христо Ботев" и завършиха 0:0 в последен мач от 26-ия кръг на "А" група.

Привържениците на двата тима направиха невероятна атмосфера още при излизането на футболистите на стадион "Христо Ботев", а само след 30 секунди игра главният рефер Георги Йорданов трябваше да прекъсне двубоя за около минута заради димка, която беше хвърлена от "черно-белите" фенове.

"Канарчетата" по-често поглеждаха пред вратата на своя съперник през първата част, докато "смърфовете" бяха плътно прибрани в своята половина и дебнеха "жълто-черните" на контраатака.

Още в 3-ата минута стража на Локомотив Йордан Господинов трябваше да показва своята класа, отразявайки удар от фаул на Борис Галчев.

Десет по-късно Ботев спокойно можеше да поведе след много хубав изстрел на Луис Педро, но Йордан Господинов с блестяща изяви спаси удара на холандеца.

В 30-ата Мариян Огнянов елементарно премина през Даниел Георгиев на самата аутлиния, след което центрира остро в наказателното поле, но бранител в "черно-бяло" успя да изчисти топката.

Само няколко минути по-късно Локомотив създаде най-чистото си положение пред вратата на Ботев. Христо Златински изведе с прекрасен пас Рангел Абушев зад отбраната на "канарчетата", но младият играч не можа да отправи хубав удар и Адам Стаховяк спаси.

В 40-ата минута домакините създадоха най-добрата си атака от началото на срещата. Неделев и Огнянов комбинираха на границата на наказателното поле, след което първият остана очи в очи с Йордан Господинов, но ударът на националът мина покрай гредата.

Така двата тима оставиха развръзката на терена през втората част, която започна с натиск от страна на играчите в "жълто-черно" и още след минута игра Иван Цветков успя да се отскубни от защитата на гостите, след което отправи силен удар, който мина встрани от вратата пазена от Йордан Господинов

В 63-ага Тодор Неделев отново беше много близо до отбелязването на гол. 20-годишният кадър на "жълто-черните" стреля много опасно от фаул, но блестящият в това дерби Господинов отново беше на място и спаси.

В 72-ата топката отново не пожела да влезе във вратата на Локомотив. Един от най-добрите футболисти на Ботев в това дерби Тодор Неделев се отскубна от бранителите в "черно-бяло" и отправи нов страхотен удар, но коженото кълбо мина на сантиметри от вратата. 

В последните минути Ботев наложи териториален натиск над своя градски съперник, но пропуските от страна на играчите в "жълто-черните" продължиха и те така и не успаха да преодолеят невероятния в тази среща Йордан Господинов.

Така след завръщането си на Ботев в "А" група двата тима не успяха да се победят през сезон 2012/2013 след ката завършиха наравно. През първият полусезон двата тима отново направиха реми - 2:2 на Лаута.

 

Ботев - Локо 0:0

Ботев: 1. Стаховяк, 11. Й. Христов, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 14. В. Минев, 16. Иршак, 71. Галчев, 7. Огнянов, 8. Неделев, 9. Педро (Вандер), 19. Цветков (к);
Треньор: Станимир Стоилов;

Локо: 12. Господинов, 17. Марков, 6. Котев, 55. Кавдански, 77. Диего, 16. Златински (к), 23. Д. Георгиев, 4. Абушев (Запрянов), 89. Маламов, 88. Стефанов (Садула), 9. Мирчев (Тимонов);
Треньор: Стефан Генов;






Още по темата: общо новини по темата: 43
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ULTRAS_86
премахни филтъра

-5
 
 
Феновете на Локомотив не дадоха клуба на турски собственик, който беше футболен човек и честен бизнесмен, но селските жълти мисирки си умират от кеф катуна им е да е собственост на най-мафиотската антибългарска структура ДПС... Срам за Пловдив сте, мисири!
-3
 
 
КАКВА СЪДБААААА,ПАЛАНКИ И СЕЛАААА,ВИЕ ТУРЦИ СТЕ НА к**ви СИНОВЕ щЕ WИ шИБАМЕЕЕЕЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: