ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Не просто мач, а битката за Тракия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 10.04.2013Коментари (41)10057
© Plovdiv24.bg
Днешният двубой между Берое и Ботев Пловдив отдавна е надхвърлила границите на обикновен футболен сблъсък. Това е истинската битка за Тракия както на терена, така и по трибуните. 

В дългото съперничество между двата тима се е наложила тенденцията те да забравят защитната тактика, дойде ли време за първия съдийски сигнал. Това са най-достойно представялите в Европа страната ни родни тимове извън столицата. 

Достатъчно е да споменем, че пред жълто-черните са прекланяли глава колоси като Байерн Мюнхен и Барселона. Зелено-белите пък са подчинявали Ювентус, Аустрия Виена, Атлетик Билбао и Стяуа. Това са все факти, говорещи за ролята и мястото на двата клуба в историята на футбола ни. Нерядко те са единствените ни състави, дръзнали да се намесят в шампионския дуел между Левски и ЦСКА.

 Неслучайно именно Берое и Ботев използват слабата форма на сините и червените през 1986 г., за да влязат в шампионски сблъсък помежду си. В каквото и състояние да са се намирали през годините, те винаги са се радвали на много публика. 

Затова бъдете убедени, че днес под Аязмото интерес ще предизвика и надиграването на двете агитки по трибуните. Те определено знаят как да дадат допълнителна доза помощ на любимците си. 

Специален ще бъде мачът за старши треньора на Берое Петър Хубчев и за занимаващия се с вратарите негов асистент Армен Амбарцумян. Хубчев бе начело на Ботев в Б група и си тръгна безславно оттам. В края на 90-те пък Армандо бе страж на канарите и любимец на феновете. Същото важи и за настоящото дясно крило на заралии Георги Андонов. Той започна кариерата си при жълто-черните, за да я доразвие при старозагорци. С тях през есента на настоящия шампионат на "Колежа" Жоро наказа родния си тим, но не се зарадва на попадението и победата с 2:1.

Предстои поредното издание на битката за Тракия и имайки предвид подема на двата отбора, това гарантира много емоции и хубав, правилен футбол.



Източник: "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 13
23.04.2013
11.04.2013
11.04.2013
11.04.2013
10.04.2013
10.04.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kanar_1912
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: