ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Локо - живот след Камбуров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:33 / 25.02.2008Коментари (0)4658
© Plovdiv24.com
Голямото събитие в Локомотив през есента бе продажбата на Мартин Камбуров. Заедно с него от Лаута си тръгнаха още двама от големия тим от ерата Едуард Ераносян в лицето на вратарят Стоян Колев и Илами Халими. Отсъствието на първите двама обаче едва ли ще се отрази толкова драстично на облика на черно-белите, колкото това на 27-годишния свиленградчанин. Колев наистина е отличен вратар и в много случаи е спасявал съотборниците си. Той определено ще остане в сърцата на черно-белите фенове, тъй като не заряза отбора в нито един от съдбовните моменти - убийствата на президентите Георги Илиев и Александър Тасев. За 7 години Колев заслужено спечели авторитета на един от най-големите вратари в клубната история, може би втори след Станчо Бончев.

Липсата на Халими пък въобще няма да се усети, тъй като той остана да витае в бронзовата 2005 година, а след това е блясвал епизодично в 2-3 мача, но не е имал трайно присъствие.

Големият липсващ за Локо тази пролет ще бъде Мартин Камбуров. Голмайстор №3 за всички времена на Лаута бе харизматичната фигура, която обединяваше отбора около себе си. Макар и далеч от най-добрата си форма, Камбуров бе човекът, който вкара най-важните голове през есента. Виртуозното попадение срещу Ботев отчая канарчетата при разгрома с 4:0. Камбуров беляза при победата над ЦСКА за Купата, която може да се окаже златна в борбата за отличието. Хеттрикът в Севлиево пък отдалечи отбора от лошите мисли за долните етажи на таблицата, които тормозеха черно-бялата общност в началото на сезона.

Големият проблем на Локо в тази подготовка бе именно липсата на изявен голмайстор. Отборът като цяло играе добре, но няма кой да материализира усилията на останалите. Старши треньорът Ясен Петров пробва варианти с Явор Въндев на върха на атаката. Въндев е един от най-добрите нападатели у нас, но силата му е другаде. Петров пробва да реанимира и кадърът на местната школа Димитър Илиев. На него обаче му липсва игрови опит, тъй като бе здраво закотвен на пейката от предшественика на Ясен Иван Маринов.
Ясен Петров няма причина да се оплаква от селекцията, която ръководството направи през зимната пауза. За разлика от есента, когато в състава нямаше никаква конкуренция сега той разполага с равностойни играчи почти за всеки пост с изключение на атаката. Макар и да ги ползваше рядко Зоран Златковски и Владислав Златинов са талантливи футболисти и точно след продажбата на Камбуров щеше да дойде техният час.

На десния бек Ясен разполага с Георги Мечечиев, който идеално пасна в отбора, а негова конкуренция ще бъде миналият през юношеските национални отбори Теодор Банев. За поста ляв бек ще спорят доскоро единственият бек в отбора Ангел Йошев и привлеченият от Славия Петър Кюмюрджиев. Кюмюрджиев може да играе и като централен защитник и да бъде вариант на титулярната двойка Йордан Милиев - Иван Иванов. В тази зона Петров разполага и с Александър Бранеков. Проблем за него ще бъде втората част на полусезона, когато Иванов и Бранеков ще гледат вече към завръщане в ЦСКА, както впрочем и Стойко Сакалиев. И без тях обаче наставникът може да сглоби добра защита.
Най-много възможности Ясен Петров има в халфовата линия, където разполага с голям брой равностойни играчи. Фаворит на Ясен още от престоя му в Черно море е Даниел Моралес. По ирония на съдбата Моралес бе натирен само след 7 кръга от любимеца на черно-бялата публика Едуард Ераносян. Липсата на техника обаче бразилецът компенсира с борбеност, а и с факта, че до него е капитанът Красимир Димитров, който е може би най-интелигентният халф в първенството. Двамата всеки един момент могат да бъдат заменени от Румен Горанов и направилият много добри мачове в подготовката Гюрсел Вели. Бърнард Хейгън също е вариант за вътрешен халф. Засега е мистерия като какъв в средната линия ще бъде използван подписалият миналата седмица договор Евертон Джилио - Том.

Бразилецът остави отлични впечатления в контролите с виртуозно владеене на топката и кадифен пас. От него единствен зависи как ще се интегрира в отбора. При външните халфове най-често използвани бяха Даксон Да Силва и Дани Кики. Даксон засега изглежда безспорен, докато Кики бе сменян в някои срещи, заради прекалената си любов към топката и нежеланието да се разделя с нея. Като външни халфове Ясен Петров може да ползва още Хейгън, Том, Вели, а също така и голямото откритие в подготовката Стайко Стойчев. 18-годишният възпитаник на черно-бялата школа направи няколко впечатляващи мача, а Ясен Петров не скри, че с удоволствие ще го налага през пролетта. Дали обаче ще има тази възможност да експериментира, ще стане ясно още до края на март. Локо има убийствена програма в началото с домакинство пред празни трибуни на съименника си от София, който, както е известно, няма никакви морални и каквито да било спирачки, когато трябва да спечели даден мач на всяка цена. Следва гостуване на Славия, а веднага след това четвъртфинал за Купата срещу Калиакра в Каварна, който крие доста въпросителни. Едва ли наставникът на домакините Вили Вуцов ще пропусне да осребри нарасналия авторитет на баща си Иван Вуцов след изработването на програмата за световните квалификации. И то по най-баналния начин - със сервилна свирка на някой от вуйчо Ваньовите чернодрешковци, които още се мотаят във футбола ни. Ако Ясен успее да мине с успех през мелачката на първите 3 мача, той ще спечели голям кредит на доверие. Ако обаче се препъне, на пролетния припек на Лаута не е изключено да изпълзят змиите, които първо ще влязат в треньорската стая.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: