ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (19)
Рони Абушев: Завърнах се у дома
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 23.10.2012Коментари (41)9353
© Plovdiv24.bg
Преди няколко години, докато бе още част от отбора на Марица, Рангел Абушев бе смятан за най-талантливият пловдивски футболист, с огромно бъдеще. Кариерата на нападателя премина през няколко отбор, контузии и перипети, но като че ли тази пролет, при повторното си завръщане в Локо, Абушев започва да намира себе си и е на път да разкрие потенциала, който безспорно притежава. Рони, както е известен сред приятелите си и феновете на "черно-белите", се съгласи да отговори на въпросите на Plovdiv24.bg.

Здрасти Рони, отбеляза важен гол, с който Локо постигна важна победа над Славия, как се чувстваш, как видя мача от вътре?

Като за начало съм много щастлив преди всичко, че взехме така важните 3 точки от този мач, който да ни вдъхне повече спокойствие не само на нас, но и на фенове и ръководители. Получи се здрав, не толкова приятен за окото мач, но мисля че хората които разбират от футбол знаят, че има моменти в които е по-важно грозна победа отколкото красива загуба, особено когато на отбора липсват точки. Относно това, че вкарах победното попадение, няма как да не съм щастлив, особено след като до последно беше под въпрос дали изобщо ще се включа в мача, заради доста упорит вирус, който не ме остави на мира цяла седмица.

Това лято се завърна повторно в Локомотив. Имаше ли други оферти, защо избра "Лаута"?

Да, така е. Може да прозвучи клиширано, но върнах се у дома. Наред с хубавото имах доста лоши спомени през първия ми престой - разногласия с треньори, президенти, контузия на последната тренировка за годината и т.н. Няма как да не таиш някаква обич и симпатии към мястото където си отраснал и където малко или много си усетил обичта на хората към теб. Така както Марица е другият отбор който няма да забравя, какво ми е дал. Човек за да стигне далеч, трябва да помни откъде идва, така са ме възпитали и така ще възпитавам и аз децата си някой ден. А що се отнася до други оферти напълно откровено, нямах нищо конкретно налице. Бях в Гърция за няколко дена, не станаха нещата и после поддържах с Пирин Гоце Делчев. Така стана, че се оказах ненужен за треньора на Берое, искал да залага на чужденци. Берое искаха да вземат някакви пари за мен и ме предложиха на Етър. Оказа се, че и техният треньор спази тенденцията да взима чужденци и в крайна сметка до колкото знам тези "специалисти" вече не са на тези постовете си.

Като, че ли най-после треньорите в Локо започват да ти гласуват доверие, при предишния ти престой, а и сега при Емил Велев трудно намираше място на терена. Защо се получаваше така според теб?

Предишния ми престой е като обица на ухото за мен, защото въпреки някои фактори, които точно сега не им е момента да коментирам и които ми тежаха, аз критикувам преди всичко себе си и ако не са ми давали шанс, то е защото явно не съм го искал или заслужавал достатъчно. Човек трябва да търси вината първо в себе си, а после в другите. Що се отнася до сегашния, не смятам, че съм бил пренебрегван от Велев. Закъснях с подготовката и беше нормално първите два мача да не съм титуляр, особено когато става въпрос за новосформиран отбор. След това във всичките мачове с, изключение на Лудогорец, започвах сред първите 11, така че не съм съгласен, че съм намирал трудно място на терена .

Мислиш ли, че след това попадение и играта си от началото на сезон, ще получаваш по-често доверие да започваш сред стартовите 11?

Като всеки един футболист в нашия отбор аз излизам с намерението да дам най-доброто от себе си, но не винаги се получава. Всеки има лош ден, но поне се старая да компенсирам това което ми липсва с желание и сърце. Радвам се, че вече имам 3 гола(и то срещу сериозни съперници) и се надявам те да ми вдъхнат още повече увереност, за да покажа пълния си потенциал и това което мога.

Феновете този сезон са на мнение, че с теб на терена отбора е по-опасен и искат да те виждат на терена, споделяш ли това мнение?

По принцип се радвам, че феновете са на такова мнение, защото футбола е за хората и когато те те оценят положително, значи си си свършил работата. Обаче един косъм брада не прави и за да побеждава отбора са виновни всичките футболисти, защото при нас няма индивидуалисти,при нас има отбор.

През последните седмици се появи конфликт между фенове и ръководство и всичко това малко след треньорската рокада, отразява ли се това на отбора, какво е настроението в съблекалнята?

Не беше приятно разбира се и не прави чест на някои хора, които с или без умисъл създадоха такава обстановка особено в такъв момент. Тук сме свикнали да има напрежение постоянно, бил съм и в още няколко отбора, но като тук няма никъде . Явно е така при грандовете, но ние сме професионалисти и трябва да излизаме от такива ситуации, затова ни плащат.

Има ли поставени цели пред отбора?

Целите са да израстваме като футболисти и да показваме с всеки изминал мач по-добра игра. Когато един отбор намери стила си на игра, целите сами идват, а не както сега е модерно всеки иска в Европа, без да знае какви ще ги върши там .







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Видимо невидим
премахни филтъра

-7
 
 
ГРАНДА тая година медалист...локум 36 испада в родната му б група...всичко си идва на мястото бат Веско Детектора ще ви го върне тъпкано за циганските клетви срещу ГРАНДА...тъпи цигани :)
-13
 
 
Поредният бездарник , който за 2000 лв. заплата е готов на всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Железов свири на ветераните на Ботев
Работата по стадион "Христо Ботев" продължава, финалът на етап 1 е все по-близо
Пловдивчанин свири полуфинал за аматьорската купа, юноши на Ботев спорят за място на финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: