ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
4 фирми са подали документи за проектиране на Дублиращия гребен канал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 07.08.2012Коментари (17)11120
© Plovdiv24.bg
4 - ма са участниците в конкурса за проектиране на Дублиращия гребен канал, научи репортер на Plovdiv24.bg. Това е станало ясно по време на отварянето на документите по допустимост на фирмите, участващи в процедурата.

Позициите в конкурса са две. За първата: "Комплексен проект за инвестиционна инициатива за Дублиращ гребен канал" са участвали три фирми. По отношение на втората позиция - "Изготвяне на екологична оценка и оценка за съвместимост на комплексния проект" се е явил само един участник, съобщи зам.-кметът Георги Титюков, председател на 7-членната комисия, в която участва и главният архитект на Община Пловдив Румен Русев.

Ако се установи липсата на някой от нужните документи, фирмата, допуснала пропуска ще бъде уведомена с писмо от комисията, че в седемдневен срок трябва да представи документа. Ценовите оферти ще бъдат отворени след като всичко е налице.
 
Припомняме, че с 40 гласа "за", 0 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници на Пловдив приеха изменение на подробния паркоустройствен, застроителен и регулационен план на "Спортен комплекс Отдих и култура" във връзка с изграждане на "Дублиращ гребен канал за загряване на състезателите".

Новопроектираният канал заедно със съществуващият такъв гребен канал ще създадат водна площ от 470 дка, която ще подо
АНКЕТА:
Има ли нужда Пловдив от втори гребен канал?

Да
Не

бри микроклимата на много топлия град, като ще намалят средно с 2-3 градуса температурата през летния период. Създаването на новото трасе освен използването му за републикански, регионални и основно гребни състезания от европейска и световна величина, ще бъде най-атрактивната и предпочитана зона за отдих на пловдивчани. Към предлаганото трасе ще се предвидят изграждането на водни атракции.

Водното трасе ще бъде с естествени брегове, без бетонови намеси и с дълбочина не- повече от 1,50 м. Нивото на водата следва да бъде на едно ниво с това на съществуващия гребен канал. Ширината на новото трасе трябва да се предвиди да не е по-малко от 50 метра, като се обособят две връзки - при финала и при старта на съществуващия гребен канал. Трябва да се използват всички подходящи места за създаването на уширения с цел обособяването на зона за водни ски и други водни атракции и новото трасе, заедно със съществуващото, следва да отговарят на световните стандарти за провеждането на женски и мъжки спортни състезания.

Необходимата атракционната инфраструктура е обслужващи сгради, градинска кафетерия, обиколна алейна мрежа- разделно обособена за пешеходци и велосипеди, урегулиране и оптимизиране на съществуващата зоологическа градина, преценяване на възможността за нейното разширяване, проучване възможността и регулиране терен за кампус - от шатров тип за зелено училище и анализиранe и предвиждане на открити площадки за отдих.

Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Tubby
премахни филтъра

-5
 
 
За какво ни е втори канал. Ние тоя едвам ползваме та втори да го занемарят и него след 1-2 години като минат изборите и се похвалят със свършеното. Има къде къде по належащи неща от втори гребен канал. Например един качествен плувен басейн на който да могат децата да тренират в нормални условия. Или пък реконструкцията на Стадион Пловдив. Но категорично не и втори канал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: