ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Игнатов лепи плочки на ученическо състезание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:39 / 20.04.2012Коментари (0)2231
©
Просветният министър Сергей Игнатов се включи в ученическото състезание "Облицовки и настилки" като лично залепи фаянсова плоча върху стена. Това стана по време на Панорамата на професионалното образование. Нейното четвърто издание се състоя на 20 април в Международен панаир Пловдив, а организатор е Министерството на образованието, младежта и науката. 

България има прекрасни и амбициозни млади хора, които скоро ще изведат страната на средно европейско равнище, заяви в своето приветствие министър Игнатов. 555 средношколци от 212 професионални гимназии участват във форума. "Нашата цел е да покажем майсторските умения на учениците и да привлечем бизнеса за по-активно участие в моделирането на кадрите, от които има нужда", заяви зам.-министърът на образованието Милена Дамянова, която откри Панорамата на професионалното образование.

Тя е организирана прекрасно и може да стане традиция да се провежда в панаира - така Сергей Игнатов коментира идеята Пловдив да бъде постоянен домакин, която бе предложена от областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров.

"Радваме се, че събитието се случва тук, където непрекъснато се търсят нови възможности за бизнеса - каза при откриването Иван Соколов, главен директор на националния изложбен център. - Няма как икономиката да върви напред без специалистите, през чиито ръце минава всяка стока и услуга. Съвременният бизнес не може да се развива без образовани и можещи изпълнителски кадри".

Добър знак е, че чуждестранни фирми спонсорират нашите ученици за тяхната професионална квалификация, подчерта министър Игнатов, докато разглеждаше конкурсните експозиции. Ученички непрекъснато се снимаха с него, а учители даваха предложения за промени в програмите. В строителството навлизат нови технологии и системи за енергийна ефективност, а няма достатъчно подготвени кадри за тях, посочи представител на компанията "Кнауф", която има два завода в България.

Освен състезанието по строителство, в рамките на ІV Панорама на професионалното образование в Пловдив бяха включени конкурси за приложна електроника, моден дизайн, готварство, хлебарство и сладкарство, сервитьорство и барманство, озеленяване и цветарство, фризьорство и грим, най-добра бизнес идея. 

Бъдещите готвачи и сладкари се изявяваха наред с утвърдени майстори по време на турнирите за Националната кулинарна купа на България, които се провеждат на 20 и 21 март в Международен панаир Пловдив. Те са вече истински професионалисти, похвали младите кулинари Ути Бачваров пред министър Игнатов. Учениците бармани виртуозно забъркваха алкохолни и безалкохолни коктейли, избирайки съставките измежду 30 напитки.

Искрено се вълнувам от това, което видях, обобщи министърът на образованието, след като разгледа и щандовете от Международния панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012, в който участват 720 младежи от 108 фирми от България, Австрия, Румъния и Черна гора. 

"Тръгвайте и по-бързо заемайте нашите места. Ние ще ви помагаме", обърна се Сергей Игнатов към бъдещите мениджъри. Той лично връчи победителските ленти на Мис и Мистър ТФ ФЕСТ 2012 - Васка Чуркова от Националната професионална гимназия "Димитър Талев" в Град Гоце Делчев и Силвестър Кръстев от Националната търговско-банкова гимназия в София.

Младите икономисти мериха сили в 14 конкурса. Голямата награда за комплексно представяне на ТФ ФЕСТ 2012 взе ученическата банка "Дженеръл инвест банк" от Националната търговско-банкова гимназия в София. 

Приз за успешен дебют присъди Международен панаир Пловдив на две студентски фирми от Нов български университет - "Одит файнанс груп" и "Мебели дизайн". Организатор на ТФ ФЕСТ е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към МОМН.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: