ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Над 120 души от 9 общини на срещата в Асеновград с министър Тотю Младенов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 31.03.2012Коментари (0)2058
©
Повече от час и половина представители на местната власт, бизнеса и гражданството от общините Асеновград, Куклен, Родопи, Кричим, Перущица, Лъки, Стамболийски, Първомай и Садово задаваха въпроси, свързани с програмите на МТСП и възможностите, които те предалагат за повишаване качеството на живот на хората. Срещата, организирана от народните представители от ГЕРБ Пловдив Област чрез областния координатор на ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров, събра над 120 души.

"Ще помислим да започне по-рано - юни, юли - Кампанията за помощ с отопление с дърва и въглища за социално слабите, за да се запасят хората навреме". Така министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов отговори на въпрос от Община Лъки дали това не може да се направи, особено за високопланинските райони, които са труднопроходими при зимни условия и местните срещат трудности с отоплението така, както в момента се осигурява финансирането за него. 

"След като тук кметове информираха за неудобство от ограничението със 70 %, което въведохме за наетите по Програмата "От социални помощи към заетост", в края на годината ще направим анализ дали то подобрява програмата или не. И ако се наложи, ще направим промени" - пое ангажимент министърът и по тази тема. Предложението за отпадане на ограничението дойде от кмета на Кричим Атанас Калчев.

Бурни аплаузи предивика и поетият ангажимент от министър Младенов към Община Родопи да разгледат законовите възможности Общината да участва по схемата "Развитие". "В момента това е невъзможно заради съкращенията на служители от администрацията", каза зам. Кметът на Родопи Танч Бочукова. "Причината за тези съкращения са дълговете от над 13, 5 млн. лева и раздутата администрация, наследени от предишното управление", обясни Димитър Лазаров, а министърт допълни: "Специално за Родопи ще помислим - не може да се лишават хората от тази мярка".

"Има много програми, има много пари, остава кметовете и бизнесът да сте активни", призова присъстващите на срещата директорът на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. Правда Игнатова, директор на Междинното звено по ОП"Развитие на човешките ресурси", съобщи за нова възможност, която предстои да се обяви следващата седмица: програмата "Съпричастност" за създаване на центрове за насърчаване на заетостта и "Помощ в дома", по която Общините ще могат да кандидатстват с проекти до 250 хил. лв.

"Изводът е, че подобни срещи са необходими заради нуждата от своевременна информираност на местната власт, бизнеса и гражданите по политиките на Правителството. Те не са политически - каним, а както виждате и идват, кметове от най-различни политически сили и независими. През април ще организираме среща в Калояново на останалите общини от пловдивска област с министър Тотю Младенов и експерти от Агенциите по заетостта и по социално подпомагане. Планираме и среща на бизнеса от региона с Министъра на икономиката, енергетиката и туризма", съобщи в края на срещата народният представител Димитър Лазаров. "Към това министерство Програмата по конкурентноспособност отваря много врати за малкия и средния бизнес", допълни депутатът Силвия Хубенова.

От името на пловдивската Областна управа на откриването на срещата присъства зам. Областният управител д-р Христо Грудев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: