ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кой е виновен в Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:03 / 22.03.2012Коментари (79)13357
© Plovdiv24.bg
Със сигурност не са виновни феновете
Ботев има сериозни проблеми, това е видно за всички и е време някой да поеме истинската отговорност! Със затваряне на очите, нищо хубаво не очаква клуба. Радуканов има фенски ултиматум или да бие Етър, или да си ходи. Ще реши ли една евентуална победа проблемите при "жълто-черните? Възможно е! Много хора, включително и самият Радуканов смятат, че проблемът на "канарите" е психологически и една хубава победа ще ги върне на пътя на победите, хубавата игра и спокойната обстановка. Ще ги върне на пътя към "А" група.

Ако Ботев не победи обаче, положението ще е граничещо с трагедия, защото "А" група ще се превърне в почти недостижима цел този сезон. Кой ще е виновен тогава? Очаква се Радуканов да изхвърчи. Ще реши ли обаче това проблемите с Ботев? Решиха ли се те след уволнението на Хубчев?

Да видим кои са възможните причини за проблемите в Ботев:

1. Феновете. Едно е ясно, феновете със сигурност не са виновни. Те тяхната работа си я вършат на трибуните, пълнят стадиона, подкрепят отбора. Липсват и глобите и наказанията, предизвикани от феновете в ерата Христолов. Ако има някой, който със сигурност не е виновен, то това са феновете.

2. Собственикът. Липсата на резултати във футбола често е свързана с липса на средства. Проблемът в Ботев обаче едва ли са парите. Бяха осигурени перфектни, скъпоструващи условия за подготовка. Заплатите на "канарите", особено за ниво "Б" група, са меко казано добри. Най-важното, всички получават парите си на деня, това никой от футболистите не може да отрече.

3. Футболистите. Когато в Ботев се заговори за проблеми, още по времето на Хубчев, няколко футболисти "изгърмяха" жертвено. Колко правилно бе тяхното гонене е отделен въпрос. От тях поне миришеше на футбол. Овладяването на съблекалня със силни характери е работа на колектива. Едва ли Ботев бе първият отбор, в който имаше скандали между футболистите, но означаваше ли това, че трябваше да бъдат изгонени веднага скандалджиите? Отговорът е: Да, ако компромисите са се изчерпали, а на терена същите тези футболисти не са си давали зор. Това е недопустимо. Факт е обаче, че можещи футболисти си тръгнаха или не играят. Футболисти, които на свой гръб пренесоха отбора през сравнително леката, но пълна с подводни камъни "В" група. В сегашния отбор личат имената на много талантливи момчета. Не всичко е шкарто, както някои хора близки до отбора и недоволни от селекцията твърдят. Не е и пълно само с наемници. За пример ще дадем следното: В отбора има футболист, който отказа на Лудогорец, за да играе в Ботев, пред публиката на Ботев. Факт е обаче, че в момента тези футболисти не си оставят сърцето на терена. Оставят го в съблекалнята, преди да излязат на зеления килим. Дали толкова си могат, дали са демотивирани от обстановката в клуба? Не е ясно, ясно е обаче, че щеше да се забелязва светлината в тунела, ако се виждаше, че играчите са готови да изядат тревата само заради фланелката на Ботев. Тогава резултатите нямаше да са толкова слаби, а слабите резултати нямаше да имат толкова голямо значение.

4. Треньорът. Първият бушон във веригата е наставникът. Най-лесно е той да изгори. Петър Хубчев вече изгоря. Радуканов изглежда обречен. Само не стана ясно - защо не бе даден шанс на Видолов. Хубчев донякъде имаше своето оправдание, поне селекцията не бе правена от него, или поне не изцяло. Отборът бе разделен на групички, но по негово време поне половината отбор играеше, отборът на Хубчев нямаше да изпусне Несебър онзи ден. Радуканов сам направи селекция, отборът нищо не играе, няма хъс, няма желание, няма себераздаване. Дори и да е перфектен тактик и селекционер, Радуканов със сигурност явно е слаб мотиватор. Защото в момента най-големият проблем на "жълто-черните" изглежда мотивацията. Както споменахме по-горе, няма го хъса за игра, играчите сякаш не осъзнават коя фланелка носят.

5. Ръководството. Тук темата е изключително деликатна. Не може да се отрече, че новото ръководство на Ботев положи много усилия в насока база. Концесията в "Коматево" и ремонтът на стадиона са неща, за които "жълто-черните" фенове до скоро дори не смееха да мечтаят. Добрите резултати в тази насока обаче не оправдават провала на спортно-техническото ръководство. В Ботев има хора, които отговарят за материалната база, но има хора, които отговарят за спортната дейност на клуба, като олицетворение на тяхната работа трябва да е представянето и резултатите на представителния отбор. Щом там нещата не са както трябва, спортните, футболните хора в ръководството на Ботев няма как да се скрият и да кажат: "Милен Радуканов носи цялата отговорност". Беше Хубчев, сега е Радуканов, после кой? Докога друг ще е виновен изцяло или частично? Защо не бе даден шанс на Костадин Видолов? Дали той щеше да се справи по-зле от Хубчев и Радуканов? Той поне знае какво представлява Ботев и ако не друго, нямаше да позволи футболистите бездушно да разкарват фланелката по терена.

С идването на новия финансов благодетел в Ботев бяха поставени добри, най-вече финансови основи. Започна работа по базата, работи се дългосрочно, за да може след време Ботев да представлява един добър продукт във всяко едно отношение - финанси, база, отбор. Третия компонент в момента убягва на "канарчетата" и колкото по-скоро отговорните за това той да куца спрат да си затварят очите, толкова по-добре за отбора. Хубаво е, че базата е приоритет, но кой ще играе на нея след 2-3 години? Каква основа на отбор се поставя? Един Тодор Неделев! Още няколко качествени момчета, дошли от Спартак - Йордан Христов, Емил Аргиров и Ивайло Димитров (ако не го съсипят тотално като футболист, защото играе навсякъде, но не и там, където може, няма да е изненада, ако следващия мач излезе с вратарските ръкавици). Останалите, с малки изключения, не показват, че могат да са част от бъдещето на Ботев и трябва да се вземат кардинални мерки. Победа над Етър ще е замазване на очите и удължаване на агонията!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на South Central
премахни филтъра

+10
 
 
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЕЩО ТУКА ФЕНОВЕТЕ НА БОТЕВ ОК ИМАТЕ ПРАВО НО ЗНАчИ АКО ТАЗИ СЕЛЕКЦИЯ НЕ Е ПРАВИЛ РАДУКАНОВ А НЯКОЙ ДРУГ КАКВО СТАВА?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига
Окончателно: Ето къде ще се играе финалът за Купата на България
Официално: Дубълът на Ботев се мести във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: